Auto leidt z'n eigen leven op de Noordweg | Regio15.nl

Auto leidt z'n eigen leven op de Noordweg

th-dsc02483Wateringen - Alle hens aan dek, vanavond rond zeven uur, in verband met een melding 'auto te water' aan de Noordweg.


Een dergelijke melding houdt altijd in dat er redelijk wat hulpverleningsvoertuigen de straat op gaan, inclusief de nodige toeters en bellen. En vanavond was geen uitzondering: waterongevallenwagens van kazernes Wateringen en Den Haag/Centrum, de tankautospuit van kazerne Wateringen, de autoladder van kazerne Den Haag/Loosduinen, de Officier van Dienst Brandweer, een ambulance en enkele politievoertuigen. Tezamen toch goed voor een man of 25, onderweg naar een potentiële noodsituatie.

Gelukkig bleek dat in dit geval nogal mee te vallen; een auto stond geparkeerd op de oprit van een woning en vermoedelijk door het niet op de handrem staan is deze gaan rollen en is via de weg en een fietspad half in de sloot aan de overkant beland.

Men constateerde al snel dat er zich niemand in het voertuig bevond. Wel zijn duikers nog even het water ingegaan om de sloot rond de auto te controleren. Maar gelukkig bleek er niemand in het water te liggen.

Foto's: Cees de Kleyn en Gerard Greve

w-dsc_1132

w-dsc_1138

dsc02474

dsc02477

dsc02484

dsc02486