Man in levensgevaar na zwempartij | Regio15.nl

Man in levensgevaar na zwempartij

dsc_4531thumbDen Haag - Een man is aan het begin van de avond in moeilijkheden geraakt toen hij in het kader van een 'weddenschap' besloot een stukje te gaan zwemmen in het water van de Troelstrakade.



De 58-jarige Hagenaar kwam op het Veluweplein een kennis tegen die hem uitdaagde om in het aldaar gelegen water te springen. Hierop gaf het slachtoffer zijn mobieltje, shag en portemonnee af aan de kennis en sprong hij het water in. Toen de man niet meer naar boven kwam, werden de hulpdiensten gebeld.

De brandweer is toen onder andere ter plaatse gegaan met enkele waterongevallenwagens. Ondertussen was een agente van het bikerteam met een aantal omstanders het water in gedoken om de man te redden, echter de man was onvindbaar. Na aankomst van de brandweer is een duiker te water gegaan en heeft de man alsnog op aanwijzingen van de agente opgedoken op de plek waar hij onder water was verdwenen.

De brandweerduiker en ander brandweerpersoneel hebben de man op de kant weten te krijgen. Aldaar bleek hij er dermate ernstig aan toe te zijn dat hij gereanimeerd moest worden. Vanwege het ongeval was, naast een flink aantal brandweervoertuigen en een aantal ambulances, tevens het Mobiel Medisch Team vanaf Rotterdam The Hague Airport ter plaatse gestuurd met traumahelicopter 'Lifeliner 2'. Deze is geland op de sportvelden in het Zuiderpark. De arts van het MMT is vervolgens met een geleende fiets van een lid van het bikerteam van de politie naar het Veluweplein gereden.

Dankzij alle inspanningen van het hulpverleningspersoneel had het slachtoffer op een gegeven moment weer een hartritme. Hij is vervolgens met spoed per ambulance en onder motorbegeleiding naar het Medisch Centrum Haaglanden/lokatie Westeinde vervoerd.

De arts van het MMT is met de ambulance meegereden en na aankomst bij het Westeinde ziekenhuis opgepikt door de traumahelicopter. Deze kan daar namelijk op het dak landen. Het is niet bekend hoe het thans met het slachtoffer is.

Foto's: Sander Paardekooper, Tim de Kleyn en Shane Alders

img_8491

img_8497

img_8501

dsc_4531

dsc_4538

img_8520

dsc_4571

dsc_4601

img_8551

dsc_4632

dsc03716

dsc03734