Duikers zoeken naar bestuurder van scooter | Regio15.nl

Duikers zoeken naar bestuurder van scooter

img_1636_thumbHonselersdijk - Zaterdagochtend rond kwart over één heeft de brandweer een lange tijd gezocht naar de bestuurder van een scooter, na een aanrijding tussen een scooter en een fiets.



De fietser en de scooterbestuurder kwamen door nog onbekende oorzaak met elkaar in botsing op het fietspad van de Middel Broekweg, ter hoogte van de Piramide.

Bij aankomst van de politie vertelde de 'bijrijder' van de scooter, een 33-jarige man uit 's-Gravenzande, dat hij niet de bestuurder was van de scooter en dat hij niet wist waar de bestuurder gebleven was. Uit voorzorg startte de brandweer een zoekactie in de naastgelegen sloten. De tankautospuit van Honselersdijk, de hoogwerker van Monster en de duikteams van Den Haag en De Lier kwamen ter plaatse om naar een mogelijke drenkeling te zoeken.

Beide duikteams werden ingezet, waardoor de brandweer opschaalde naar 'middel waterongeva'. De duikers hebben een groot gebied afgezocht, maar hadden na een uur nog niemand aangetroffen en de zoekactie is toen beëindigd. Getuigen die snel na de aanrijding ter plaatse waren, verklaarden niemand anders bij de bromfiets te hebben gezien.

De 'bijrijder' van de scooter is door de politie meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor. Tevens heeft zij de scooter in beslag genomen.

De man bleek tevens eigenaar van de scooter te zijn en had teveel gedronken. Hierop is hij aangehouden. Hij blies op het bureau 680 ugl. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal. De politie onderzoekt de zaak.

De Middel Broekweg is in beide richtingen enige tijd afgesloten geweest voor het verkeer.

Video: Sander Paardekooper
{flv}20100814{/flv}

Foto's: Sander Paardekooper, Ricardo Bonsang en Shane Alders

img_1630

dsc_0113

dsc_0174

dsc_0165

w-dsc05274

img_1649

img_1664

dsc_0143

dsc_0211

img_1683

img_1688