Jacht vraagt assistentie KNRM | Regio15.nl

Jacht vraagt assistentie KNRM

img_1565tnDen Haag - Vanwege het slechte weer, dat zaterdagmiddag vanuit het noordwesten ons land binnentrok, moest de KNRM voor de kust van Scheveningen twee keer in actie komen.


Om 15.00 uur werd de KNRM gealarmeerd voor het verlenen van assistentie aan het jacht 'Equilibre'. De drie-koppige bemanning van het jacht, afkomstig uit IJmuiden, wilde de haven van Scheveningen binnenvaren. Ondanks dat dit al de bedoeling van hun vaarbeweging was, ging dit, met het naderen van het slechte weer, niet geheel volgens plan.

Na het verzoek om assistentie is vanuit Scheveningen de Kitty Roosmale Nepveu uitgevaren. De bemanning van de Kitty Roosmale Nepveu heeft het jacht naar de haven begeleid, alwaar de bemanning van het jacht werd opgevangen door overige KNRM-leden.

Later in de middag is de KNRM nogmaals gealarmeerd voor het verlenen van assistentie. Bij deze inzet, die rond een uur of vijf plaatsvond, werd assistentie verleend aan zeilschip 'De Eendracht'. Nederlands grootste driemastschoener had geprobeerd aan te meren aan de Adriaan Maaskade, maar was door de harde wind doorschoten en bijna aan de andere kant op de kade terechtgekomen.

Ook hier is de Kitty Roosmale Nepveu voor uitgevaren. De bemanning van de Kitty heeft 'De Eendracht' aan de Kitty Roosmale Nepveu vastgemaakt en de sleeptros overgedragen aan 'De Oceaan'. De sleepboot heeft met hulp van de Kitty het grote zeilschip aan weten te meren.

Foto's: Arie Verbaan en Ron Pietersen

img_1562_sm

img_1563_sm

img_1565_sm

img_1566_sm

img_1567_sm

img_1568_sm

Hulpverlening aan de driemaster 'De Eendracht'.

p9240208_sm_c

p9240220_sm_c

p9240221_sm_c