Kleding langs waterkant leidt tot grote inzet van hulpdiensten | Regio15.nl

Kleding langs waterkant leidt tot grote inzet van hulpdiensten

jfa_016_-_thumbRijswijk - Een stapel kleding langs de waterkant van een plas in het Elsenburgerbos leidde maandagochtend tot een grote zoekactie door onder andere politie en brandweer.

Rond tien voor negen namen omstanders via 112 contact op met de meldkamer. Zondag was er in het bos een kinderfestijn geweest en nu lag er langs de waterkant een stapeltje kleding. Gelijk werden diverse hulpdiensten gealarmeerd en werd met veel personeel een zoekactie op touw gezet.

De politie kwam met een groot aantal eenheden ter plaatse; ook de recherche werd derwaarts gestuurd. De gealarmeerde brandweer rukte uit met het materiaal wat standaard de straat op gaat bij de melding van een mogelijke drenkeling. Een tankautospuit, twee waterongevallenwagens, een redvoertuig en de Officier van Dienst kwamen ter plaatse.

Met diverse duikers is de plas doorzocht; de brandweer schaalde dan ook op naar 'middelwaterongeval'. Naast het stapeltje kleding is ook een pakketje gevonden. De recherche heeft het pakketje geopend. Hier bleek een set reservekleding in te zitten.

Na deze vondst is geconcludeerd dat het achterblijfselen waren van het kinderfestijn en dat er niemand vermist werd. Hierop is de inzet afgebouwd en zijn alle eenheden vertrokken.

Helaas komt het maar al te vaak voor dat de hulpdiensten moeten uitrukken voor dit soort 'loze meldingen'. Uiteraard is het goed dat hier voor gebeld wordt. Echter, het is vaak het achterloos achterlaten van spullen die voor de enorme inzet aan mankracht en materieel zorgen. Kinderfietsjes, kleding, speelgoed. Zomaar een aantal voorbeelden van inzetten, waarbij de achtergelaten spullen voor paniek zorgden. De hulpdiensten zouden dan ook graag zien dat mensen wat oplettender zijn of het kind wel thuiskomt met zijn of haar kleding, speelgoed of fiets.

jfa011

jfa_002_-_kopie

jfa_005_-_kopie

jfa_014

jfa_016_-_kopie

jfa_042