Politie-inzet bij demonstratie van postbodes | Regio15.nl

Politie-inzet bij demonstratie van postbodes

th-img_9873Den Haag - De Prinses Beatrixlaan kleurde vanmiddag vanaf 13.00 uur even flink oranje. Dit keer geen uitzinnige menigte Oranje-supporters die daar voor zorgden, maar zo'n 8000 demonstrerende postbodes.

De postbodes waren naar het kantoorgebouw van TNT gekomen, om aldaar hun ongenoegen te laten blijken over de voorgenomen bezuinigingsmaatregelen, waaronder een groot aantal ontslagen. Gezien de enorme hoeveelheid demonstranten, was de politie in groten getale aanwezig. Diverse eenheden van het parate peleton kwamen ter plaatse, maar hielden in gewoon tenue een afwachtende houding aan.

Ook vanuit de lucht werd de situatie in de gaten gehouden; een politiehelikopter heeft gedurende de demonstratie boven de Prinses Beatrixlaan gehangen.

De politie heeft geen enkele keer in actie hoeven komen; de demonstratie verliep rustig en in een gemoedelijke sfeer. Door de optredens op het podium, de diverse snack-tentjes en wellicht ook door het mooie weer, zat de sfeer er goed in.

Rond 14.45 uur was de demonstratie ten einde en ging iedereen weer met bussen (138 in totaal!) terug naar huis. De Prinses Beatrixlaan is gedurende een groot gedeelte van de dag afgesloten geweest voor het verkeer. Ook de omgeving van de Prinses Beatrixlaan kon rekenen op verkeershinder gedurende de demonstratie.

Foto's: Maurice Schotman, Ruben van Essen en Dejan Jeremic

dscf1880

img_9914

img_9859

img_9873

dscf1902

dscf1867

dscf1913

wd-05-tnt-dsc00696