Auto te water Noordeindseweg Berkel en Rodenrijs | Regio15.nl

Auto te water Noordeindseweg Berkel en Rodenrijs

noordeindsewegth-ernstig ongeval berkelBerkel en Rodenrijs - Op de Noordeindseweg is vanavond rond 21.20 uur een auto met twee inzittenden te water geraakt.


Door nog onbekende oorzaak raakte een personenauto, met twee jonge mannen erin, te water in het kanaal dat naast de Noordeindseweg is gelegen, een tweebaans weg tussen het centrum van Berkel en Rodenrijs en de Oostweg in Zoetermeer. Nadat de auto te water was geraakt, kon één van de inzittenden op eigen kracht het voertuig verlaten. Hij is bij kennis naar het ziekenhuis vervoerd. De tweede inzittende lukte het niet om op eigen kracht uit de auto te ontsnappen.

Nadat het voertuig te water raakte zijn terstond de hulpdiensten verwittigd. Naast brandweereenheden en ambulances uit Rotterdam-Rijnmond, waar Berkel en Rodenrijs officieel onder valt, is ook de waterongevallenwagen van kazerne Zoetermeer-Oosterheem ter plaatse gekomen. De brandweer heeft daarbij opgeschaald naar 'middelhulpverlening'.

Na ongeveer twintig minuten is het slachtoffer bevrijd en uit het water gehaald. Hij is vervolgens aan de kant langdurig gereanimeerd, onder andere door het personeel van het MMT. Het slachtoffer is uiteindelijk onder A1 naar een ziekenhuis vervoerd. Het is nog onbekend hoe diens situatie momenteel is. Er is door duikers nog enige tijd gezocht naar eventuele andere inzittenden, maar die zijn niet aangetroffen. De auto is door de brandweerkraan van Berkel en Rodenrijs uit het water getakeld.

De Noordeindseweg is als gevolg van de hulpverlening en het onderzoek enige tijd in beide richtingen afgesloten geweest. Het onderzoek is uitgevoerd door politie Rotterdam-Rijnmond.

Update 31-01: Politie Rotterdam-Rijnmond bericht dat het slachtoffer, die niet zelfstandig uit de auto heeft kunnen komen, inmiddels is overleden.

Foto: Jonathan de Bruin en Ron Pietersen

WRP-IMG_1544_sm

WJB-ernstig ongeval berkel

WRP-IMG_1549_sm

WRP-IMG_1551_sm

WRP-IMG_1554_sm

WRP-IMG_1557_sm