Melding fietser te water aan de Spinozalaan | Regio15.nl

Melding fietser te water aan de Spinozalaan

20110203-fiets1t-SanBar_IMG_4941Voorburg - Tijdens de wekelijkse oefenavond van de brandweerlieden van kazerne Leidschendam-Voorburg gingen om 19.22 uur heel veel piepers tegelijk af.


Nee, het was geen oefenmelding maar een heuse prio1 melding voor een fietser te water aan de Spinozalaan. Ook op kazerne Den Haag-Centrum kwam de melding binnen en wel voor de duikers. Niet veel later waren de tankautospuit, hoogwerker en waterongevallenwagen van Leidschendam-Voorburg onderweg, alsmede de waterongevallenwagen van Den Haag-Centrum. Ook de Officier van Dienst begaf zich in haar dienstauto richting Spinozalaan.

Langs een groot deel van de Spinozalaan loopt een sloot en een exacte locatie ontbrak. Zie hier het probleem waar de brandweerlieden zich voor geplaatst zagen. De melder was kennelijk niet echt duidelijk geweest. Het is daarom dat de verschillende brandweer- en politie-eenheden de Spinozalaan van beide zijden afreden om de exacte locatie te vinden.

Op een gegeven moment was duidelijk waar de fiets in het water lag; het water ter hoogte van het Jonkheer Carel Sternplein. Bij het bruggetje aldaar werd de fiets in het water gevonden en gingen 2 duikers te water om te zoeken naar de eventuele bestuurder. Al gauw kwamen 2 getuigen naar de brandweer toe, dat zij 2 jongens de fiets in het water hebben zien gooien. Daarop werd door de Officier van Dienst besloten om de zoektocht in het water te staken.

Rond 19.45 uur was de inzet ten einde en keerden de voertuigen weer terug naar de kazerne. De oefenavond op Leidschendam-Voorburg kon nu écht beginnen.

Video: Shane Alders

Foto's: Sander Paardekooper en Lucien de Vries

w-SanBar_IMG_4935

w-SanBar_IMG_4937

DSC_1486

DSC_1491

w-SanBar_IMG_4941

w-SanBar_IMG_4944

w-SanBar_IMG_4947

w-SanBar_IMG_4954