Middel waterongeval | Regio15.nl

Middel waterongeval

Een 50 jarige bestuurster uit Delft is vanavond rond acht uur door onbekende oorzaak via de Delftweg met haar auto te water geraakt. De vrouw kon zelf uit de zinkende auto komen. Zwemmend in de Vliet kon zij zichzelf redden en aan de kant komen. Bij bewoners langs de Vliet kon zij na een warme douche op verhaal komen. Zij is vervolgens door ambulancepersoneel nagekeken en door de politie thuisgebracht.


De bestuurster reed op de Delftweg toen zij via de berm te water raakte.Vervolgens belde zij vanuit de auto de brandweer die haar aangaf de zinkende auto direct te verlaten. Een fietser zag het gebeuren en belde de brandweer. De fietser kon aan de brandweer ook de juiste plaats van de auto aangeven waardoor deze snel gevonden was.Omdat niet bekend was of er nog personen in de auto aanwezig waren gingen twee duikers van de brandweer te water om de wagen te inspecteren. De wagen bleek verder leeg te zijn. Met behulp van een kleine kraan werd vervolgens de auto door de brandweer uit het water gehaald.

De auto was voorzien van schuifdeuren. Bij een redding is het voor het publiek in een voorkomend geval belangrijk hiermee rekening te houden.

Melding brandweer : 20.03 Uur
Ter plaatse : 20.10 uur
Einde incident : 21.32 uur brandweer
Ingezet personeel : 15
Ingezette voertuigen : 6

Foto's: Ron Pietersen