Geitje van de verdrinkingsdood gered | Regio15.nl

Geitje van de verdrinkingsdood gered

20110425-geitjet-SanBar-geitje_IMG_9305Rijswijk - De dag begon slecht met een dodelijke schietpartij. Daarnaast moesten op deze Tweede Paadag diverse mensen zich in het ziekenhuis laten verzorgen na ongevallen. Dan zou je bijna vergeten dat er ook nog zoiets is als 'klein leed'.


In dit geval echter klein leed met een happy ending. Een klein geitje, thuishorend bij de kinderboerderij aan het Julialaantje, besloot de wijde werreld eens te verkennen, maar kwam daarbij pardoes in het water terecht. Het arme beestje kon natuurlijk niet zwemmen en kreeg het steeds moeilijker en dreigde te verdrinken...

Omstanders hadden de brandweer al gebeld en die waren met twee wagens onderweg, hopend dat ze nog wat konden doen voor het beestje. Want ja, de brandweer is er voor het redden van mens en dier. En net toen het geitje de ongelijke strijd dreigde te verliezen en de brandweer nog lang niet ter plaatse was, was de redding echter wel degelijk nabij.

Een omstander zag de doodstrijd van het geitje, sprong het water in en haalde het geitje op het droge. De brandweer werd vervolgens afbesteld en het geitje werd door de vriendin van haar redder liefdevol opgewarmd in een deken en in de jas van een aanwezige politieagent. Het beestje is uiteindelijk door een medewerker van de kinderboerderij opgevangen en maakt het weer helemaal goed. Toch een beetje een vrolijk pasen dus.

Foto's: Sander Paardekooper

w-SanBar-geitje_IMG_9270

w-SanBar-geitje_IMG_7885

w-SanBar-geitje_IMG_9276

w-SanBar-geitje_IMG_9280

w-SanBar-geitje_IMG_9289

w-SanBar-geitje_IMG_9305