Westlandse duikteams stoppen met duiken! | Regio15.nl

Westlandse duikteams stoppen met duiken!

20110625-duiken

t-Duikwedstrijden_TDK_1708Westland - Na vele jaren van intensief oefenen en uitrukken zijn per vanavond 18.00 uur de drie Westlandse duikteams, te weten  Wateringen, 's-Gravenzande en De Lier, opgeheven.


Om diverse redenen, waar we nu niet dieper op in zullen gaan, heeft men bij de korpsen in het Westland besloten te stoppen met het specialisme 'duiken'. Om de duikteams niet met stille trom te laten vertrekken, is besloten dit weekend landelijke duikwedstrijden te organiseren. Deze wedstrijden vonden plaats in het Oranjesluiskanaal te Maasdijk.

Het senario voor de ploegen

Twee automobilisten rijden op een weg, gelegen naast een kanaal. Eén van de bestuurders besluit de andere auto in te halen. Door een verkeerde stuurbeweging van de inhalende bestuurder raken de voertuigen elkaar, waardoor één voertuig uiteindelijk op zijn dak beland op het talud. De bestuurder van dat voertuig probeert uit zijn voertuig te kruipen. Het tweede voertuig is in het water beland; in dit voertuig zit nog één persoon. Twee andere inzittenden uit dit voertuig weten zichzelf uit dit voertuig te bevrijden en liggen - versuft door de klap - aan de overkant van het kanaal over de beschoeiing heen. Zij reageren niet op aanspreken.

Een nietsvermoedende hengelaar, die aan het kanaal zat te vissen, is door dit laatste voertuig het water in gesleurd en ligt 10 meter benedenstrooms op de bodem. De inzittenden van het tweede voertuig zijn Poolse medewerkers en de bestuurder ruikt naar de alcohol (...). Bovendien is hij diabeet en is hij tot overmaat van ramp tijdens de rit onwel geworden. Op het moment dat deze personen uit het water gehaald werden, kon men vertellen dat er nog 1 persoon in het voertuig aanwezig was.

Omdat er bovendien nog een hengel aan de kant ligt met een hoop andere visspullen, zouden de hulpdiensten moeten weten dat er vrijwel zeker ten minste nog 1 persoon onder water is verdwenen; namelijk de visser.

Tijdens het incident komt er een Westlandse (zuip)schuit, vol met jeugdige personen aan boord, voorbij varen. Zij willen niet luisteren naar de aanwijzingen van de hulpverleners. Een extra uitdaging voor alle ploegen.

De uiteindelijke uitslag was:

1. Brandweer Zaanstad
2. Brandweer Maarsen 2
3. Brandweer Westland
4. Brandweer Tholen
5. Brandweer Woerden
6. N.V.T
7. N.V.T
8. Brandweer Maarsen 3

Foto's: Cees en Tim de Kleyn

w-Duikwedstrijden_TDK_1556

w-Duikwedstrijden_TDK_1569

w-Duikwedstrijden_TDK_1571

w-Duikwedstrijden_TDK_1672

w-Duikwedstrijden_TDK_1707

w-Duikwedstrijden_TDK_1708

w-Duikwedstrijden_TDK_1738

w-Duikwedstrijden_TDK_1780

w-Duikwedstrijden_TDK_1937

w-Duikwedstrijden_TDK_1992

w-Duikwedstrijden_TDK_2078