Dronken man kiest het ruime sop | Regio15.nl

Dronken man kiest het ruime sop

IMG_2941KOPt-IMG_2925Rijswijk - De website van restaurant 'Savarin' aan de Laan van Hoornwijck belooft de bezoekers vooral comfort, rust en ontspanning.



Maar van rust was vanavond rond 21.40 uur in de directe omgeving van het restaurant even geen sprake. Dit kwam door een voorbijganger die duidelijk teveel aan bacchus had geofferd en die besloot bovenaan een sloot aldaar zijn blaas te ledigen. Hij was zo onvast ter been dat hij pardoes in het water van de sloot belandde.

Het zag er allemaal op het eerste gezicht vrij serieus uit. Om die reden werden een groot aantal brandweervoertuigen, de motorambulance, twee ambulances en zelfs het Mobiel Medisch Team met de traumahelicopter gealarmeerd. Al gauw bleek dat de situatie van de man stukken rooskleuriger was dan de inzet van de hulpdiensten deed vermoeden. Sterker nog, nadat hij op het droge was geholpen reageerde hij uitermate opstandig en agressief naar de hulpverleners en gebruikte grove taal tegen hen. Politiemensen moesten hem zelfs de handboeien om doen.

Dat was echter nog niet alles.... De ambulancemedewerkers vonden het raadzaam dat de man in het ziekenhuis zou worden onderzocht. De familie van de man was het hier absoluut niet mee eens en wilde de man zelf meenemen en thuis onder de douche zetten. Een verhitte discussie met onder andere de politie was het gevolg. De sterke arm won uiteindelijk en onder politiebegeleiding - de man was nog niet voldoende afgekoeld - is hij naar een ziekenhuis vervoerd.

Een weetje: naar schatting tussen de 25 en 30 hulpverleners zijn voor dit incident voor kortere of langere tijd de straat op c.q. de lucht in geweest....

Video: Ruben van Essen en Ferrie van der Geer

Foto's: Ruben van Essen

w-IMG_2922

WRE-IMG_2932

w-IMG_2939

w-IMG_2941

w-IMG_2954