Rolstoel langs waterkant; zoektocht negatief | Regio15.nl

Rolstoel langs waterkant; zoektocht negatief

wassenaar

th-DSC_0743-2Wassenaar - Een lege rolstoel, die aangetroffen werd langs de waterkant van een sloot, leverde vrijdagavond wat ongeruste telefoontjes op bij de Regionale Alarmcentrale.



Even voor kwart voor elf vanavond werden dan ook diverse hulpverleningsvoertuigen uit Haaglanden, alsmede een waterongevallenwagen uit Leiden (regio Hollands-Midden), richting de Storm van 's-Gravenzandeweg, hoek Van Zuylen van Nyeveltstraat gestuurd, ten einde uit te sluiten dat 'de opzittende' van de rolstoel in het water terecht was gekomen.

Twee bemanningsleden van de tankautospuit Wassenaar zijn gelijk na aankomst met een waadpak te water gegaan en hebben een aanvang gemaakt met de zoektocht. Na de aankomst van het waterongevallenvoertuig van Den Haag-Centrum zijn daar nog twee duikers bijgekomen. De gealarmeerde duikers uit Leiden zijn wel ter plaatse gekomen, maar niet ingezet.

Nadat de sloot doorzocht was en niet aangetroffen werd, is de zoekactie gestaakt. De rolstoel bleek overigens afkomstig te zijn van het nabijgelegen attractiepark 'Duinrell' en is door een medewerker van de beveiliging aldaar meegenomen. Vermoed wordt dat wat baldadige jeugd de rolstoel langs de kant van het water heeft gezet. Helaas komt het regelmatig voor dat hulpdiensten, naar achteraf blijkt, voor niets uitrukken voor degelijke (al dan niet moedwillig) achergelaten voorwerpen, zie ook hier.

Video: Pascal de Haas

Foto's: Pascal de Haas

DSC_0715-2

DSC_0718-2

DSC_0729-2

DSC_0734-2

DSC_0737-2

DSC_0743-2

DSC_0746-2