Nieuwsflits week 40 | Regio15.nl

Nieuwsflits week 40

thumb-40

Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de overige incidenten, die zich in week 40 in de regio Haaglanden hebben afgespeeld.


Dinsdag 05 oktober:

Den Haag - Rond acht uur werd op de kruising van de Dierenselaan met de Nunspeetlaan een jongen onwel in een tramstel van lijn 6. De bestuurder van de tram heeft via de centrale van de HTM verzocht om een ambulance. Toen die eenmaal ter plaatse was bleek het mee te vallen. De jongen kon zelf naar de ambulance lopen en is daarin door het ambulancepersoneel nagekeken. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis en kon zijn weg vervolgen.

Foto's: Marco Vos

wm-img_8316

wm-img_8317

Den Haag - Het strandseizoen is ten einde. De brandweer heeft daarom vandaag geholpen bij het weghalen van de life guard posten; drie stuks zijn van het strand gehaald. De grote kraan moest wel even de banden een beetje leeg laten lopen (tot ongeveer 3 bar) om over het strand te kunnen rijden. De posten zijn op het gemeenteterrein in Scheveningen opgeslagen.

w-jfa_0125

w-jfa0174

Den Haag - Op de kruising van de Segbroeklaan met de Sportlaan zijn rond 16.20 uur een auto uit Bulgarije en een snorfiets met elkaar in botsing gekomen. Hierbij raakte de snorfietser gewond en deze is dan ook vervoerd naar het ziekenhuis. De politie stelde direct een onderzoek in en zodoende liep het verkeer enige vertraging op. Ook bus 24 liep hierdoor enige vertraging op. De VOA is ook ter plaatse geweest om onderzoek te doen.

Foto's: Martin Taal en Dejan Jeremic

wm-dsc_0012

wd-img_1871

Woensdag 06 oktober:

Zoetermeer - Rond kwart over vijf kreeg de brandweer van de ambulancedienst het verzoek om te assisteren bij het naar beneden brengen van een patiënt aan de Piet Heinstraat. Omdat de inval-hoogwerker uit Rijswijk (die van Zoetermeer staat tijdelijk buiten dienst) al bij een andere soortgelijke klus in Zoetermeer was ingezet, werd ondermeer de hoogwerker van Leidschendam-Voorburg met prio 1 gealarmeerd. Naast deze hoogwerker is ook de tankautospuit van kazerne Zoetermeer-Oosterheem (toevallig ook een reservevoertuig) ter plaatse gekomen.

Foto's: Elbert Lindhout

0610105

0610108

Den Haag - Terwijl het verkeer vanuit en naar Leidschendam al de nodige hinder ondervond van een aanrijding op de N14, waarbij een politievoertuig betrokken was, vond rond 17.15 uur op de kruising van de Laan van Leidschenveen met de Zoetermeerse Rijweg een kop-staart aanrijding plaats tussen twee personenauto's. Het liet zich even aanzien dat één van de bestuurders door de brandweer uit zijn voertuig moest worden bevrijd. Maar uiteindelijk is de betreffende bestuurder zelf uit zijn voertuig gestapt en lopend naar de ambulance gegaan om daar te worden nagekeken.

w-ztm-rijweg_0004

w-ztm-rijweg_0005

Rijswijk - De brandweer werd iets na zes uur gealarmeerd voor een binnenbrand in een woning aan de Larikslaan. Voertuigen van de kazernes Den Haag-Laak, Delft en Den Haag-Leidschenveen werden daarop met prio 1 derwaarts gestuurd. Eenmaal ter plaatse bleek dat er brand was ontstaan in de wasdroger. Dat ging gepaard met de nodige rook. Dit brandje was snel geblust. Het nader bericht was hier dan ook 'kleine brand'.

Foto's: Ferrie van der Geer

dscn4740

dscn4747

Den Haag - Rond 18.30 uur ontstond er een aanrijding tussen twee voertuigen op het Erasmusplein. De verkeerslichten zijn daar tijdelijk buitenwerking, dus wellicht dat die omstandigheid heeft bijgedragen tot het ongeval. Er is in verband met deze aanrijding een motorambulance onder A2 die kant op gestuurd. Het is niet bekend of er ook daadwerkelijk inzittenden gewond zijn geraakt.

Foto's: Marco Vos

wm2-img_8499

wm-img_8501

Donderdag 07 oktober:

Den Haag - Om vijf over vijf kwam er op de meldkamer een melding binnen dat er een persoon onder een voertuig van Randstadrail 3 aan het Arnold Spoelplein zou liggen. Dat liet op de meldkamer alle toeters en bellen rinkelen. Naast politie en ambulances, werd volgens het protocol ook de traumahelikopter gealarmeerd. Ook de brandweer rukte uit met een aantal voertuigen. Het bleek echter enorm mee te vallen. Het 18-jarige Delftse slachtoffer lag gelukkig nog voor de wielen en is door ambulancepersoneel onder de tram vandaan gehald. Zij is met A2 naar het ziekenhuis vervoerd, alwaar haar verwondingen mee bleken te vallen.

Foto's: Danny Botman

dsc_4806

dsc_4808

Den Haag - Om kwart over vijf vanmiddag kreeg de brandweer een melding van brand in een kelderbox aan de Meppelweg. Hierop zijn de tankautospuiten van Den Haag-Laak en Wateringen, alsmede het redvoertuig van Den Haag-Loosduinen en de Officier van Dienst gaan rijden. Bij aankomst van de tankautospuit Wateringen bleek er een kleine brand te woeden in een kelderbox. De brand was veroorzaakt door een vuurwerkbom. Nadat de kelder door de brandweer was geventileerd, is iedereen teruggekeerd richting hun post.

Foto: Cees de Kleyn

dsc_6862

Vrijdag 08 oktober:

Den Haag - Omstreeks half vijf werd het kruispunt van de Escamplaan met de Zuiderparklaan middels rood-witte linten ruim afgezet door de politie. Er was een 'plaats delict' gemaakt, omdat een getuige meende schoten gehoord te hebben. Bovendien trof de bestuurder van een auto een gaatje aan in zijn voertuig, waarvan werd vermoed dat het een kogelgat kon zijn en dat moest uiteraard onderzocht worden. Ook een speurhond is ingezet en dat leidde tot de vondst van vuurwerk. Vermoed wordt daarom dat de getuige vuurwerk heeft gehoord dat afgestoken is.

Foto's: Marco Vos

wm-img_8942

wm-img_8958

Den Haag - Omstreeks half twaalf 's avonds vond een ongeval plaats op de kruising van het Het Zicht met het Steenzicht. Het betrof hier mogelijk geen gewone aanrijding; opzet leek in het spel te zijn. Het slachtoffer had net, gevolgd door een tweede auto, zijn auto geparkeerd en werd na het uitstappen frontaal geschept door de tweede auto, die schijnbaar daartoe zijn kans had afgewacht. Het slachtoffer vloog over de motorkap heen en belandde op zijn schouder. De tweede auto is weggereden richting Vrederustlaan. De politie stelt een onderzoek in. Het slachtoffer is ter behandeling naar het ziekenhuis vervoerd.

Foto's: Martin Taal

m-1

m-2