Nieuwsflits week 41 | Regio15.nl

Nieuwsflits week 41

thumb-41

Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de overige incidenten, die zich in week 41 in de regio Haaglanden hebben afgespeeld.


Maandag 11 oktober:

Den Haag - Rond 16.30 uur kwamen op de kruising Beeklaan/Edisonstraat twee auto's met elkaar in botsing. De klap was zo groot, dat de deuren van één van de auto's open vlogen en de verf en balen stucsel eruit vielen. Er vielen geen gewonden.

Foto's: Paul Pronk

w-afb001

w-afb005

Den Haag - Even na zes uur zag een zwaan het asfalt op het Lange Voorhout kennelijk aan voor water en wilde een perfecte landing inzetten, ware het niet dat er aldaar een tram in de buurt rijdt. U raadt het al: de zwaan belandde in de bovenleiding. Dat vond de zwaan uiteraard niet fijn en de politie schakelde de dierenambulance in. De mensen van de dierenambulance wisten de zwaan snel te vangen en deze werd voor onderzoek meegenomen. Hoe het nu met de zwaan gaat is niet bekend.

Foto's: Marco Vos

wm-img_9080

wm-img_9087

Dinsdag 12 oktober:

Den Haag - Dinsdagmiddag even voor half zes werd de brandweer door de politie ter assistentie geroepen bij een wateroverlast op het kruispunt van de Dierenselaan met de De La Reyweg. Ter plaatse wordt aan de weg gewerkt en bleek door een verzakking de waterleiding te zijn kapotgedrukt. De brandweer heeft er voor gezorgd dat het overtollige water weg kon stromen. Het lek is later gedicht. Het kruispunt in de richting van de Loosduinsekade werd afgezet.

Foto's: Marco Vos

img_9167

img_9177

Naaldwijk – Dinsdagavond rond 21.05 uur rukten de hulpdiensten uit voor een binnenbrand in "De Naald" aan de Stokdijkkade. Aldaar kwam er rook uit een oven, die gebruikt werd tijdens een les in het cultureel centrum. De brandweer heeft nog even een controle gedaan, waarna zij weer vertrok. Vermoedelijk ontstond de rook omdat er iets verkeerds in de oven zat.

Foto's: Danny Botman

wd-dsc_5338

wd-dsc_5341

Woensdag 13 oktober:

Nootdorp - Vanmiddag tegen de klok van vier uur kreeg de brandweer een melding van een binnenbrand in een woning aan de Dorpsstraat. Ter plaatse bleek dat het ging om een kleine brand. De brandweer had het vuur daarom snel onder controle. Wat er precies heeft gebrand is niet bekend. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen.

Foto's: Chavez van Leeuwen

wc-dsc_0014

wc-dsc_0018

Donderdag 14 oktober:

De Lier - Vanmorgen rond 06.15 uur ontstond er een aanrijding tussen een auto en een motor. De motorrijder reed over de Woudseweg (N223) en werd aangereden door een automobilist, die vanaf het Woudt kwam. Beide voertuigen raakten hierdoor zwaar beschadigd en zijn door bergingsbedrijf Vreugdenhil afgevoerd naar bureau Voertuigen Onderzoek van politie Haaglanden aan de Zichtenburglaan. De motorrrijder raakte gewond door de aanrijding en is per ambulance onder A1 naar een ziekenhuis vervoerd. De VOA is ter plaatse gekomen om onderzoek te doen naar de aanrijding.

Foto's: Michel Hollen

14102010349

14102010350

Den Haag - Aan het begin van de middag werd er een binnenbrand gemeld in een woning aan de Jacob Jordaensstraat. Brandweereenheden van de kazernes Den Haag-Centrum en Den Haag-Laak spoedden zich die kant op. Hoewel de schrik en het gedoe voor de bewoners er niet minder om zal zijn, bleek het ter plaatse relatief mee te vallen; een pannetje op het gasfornuis had vlam gevat. Geen probleem voor de brandweermensen. Wel moest de woning goed geventileerd worden.

Foto's: Marco Vos

wm-img_9338

wm-img_9341

Den Haag - Rond één uur probeerden twee mannen een overval te plegen in een pand aan de Rozenbottelstraat, op het terrein van Parnassia. De twee probeerden een afgesloten ruimte binnen te komen, maar dat mislukte. De twee sloegen op de vlucht. Het enige dat van de twee bekend is, is dat ze helmen droegen en waren gekleed in donkere kleding.De politie zoekt mensen die wellicht meer kunnen vertellen over de mislukte overval of de daders. Zij kunnen bellen met de recherche van bureau Loosduinen, via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan 0800-7000.

Foto's: Marco Vos

img_9343-2

img_9346

Zoetermeer - Omstreeks 15.00 uur werd de brandweer naar de Voorweg gestuurd voor een paard te water. De bemanning van de tankautospuit heeft meerdere malen geprobeerd het paard op het droge te krijgen, maar toen dit niet lukte werd besloten om de waterongevallenwagen en het hulpverleningsvoertuig ter plaatse te laten komen. Nadat duikers een slang achter het paard hadden gelegd, lukte het om het paard op het droge te trekken.

Foto's: Ricardo Bonsang

2010-10-14-r006

2010-10-14-r023

Den Haag – Rond 18.30 uur werd een 78-jarige dame in haar woning aan de Jan Bronnerkade het slachtoffer van een overval. De jongens, die tussen de 15 en 17 jaar oud waren, drongen de woning binnen en bonden het slachtoffer vast. Hierna doorzochten ze woning, om deze met geld en goederen te verlaten. De jongens droegen donkere jassen en waren van vermoedelijk Noord-Afrikaanse komaf. Het vermoeden bestaat dat twee mededaders gedurende de overval op de begane grond op de uitkijk hebben gestaan.De politie is op zoek naar mensen die meer weten over de overval of mogelijk iets hebben opgemerkt dat kan bijdragen aan de oplossing van de zaak. Zij kunnen bellen met de recherche van bureau Loosduinen, via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan 0800-7000.

Foto: Martin Taal

dsc_0059

Den Haag – Voor de derde maal op dezelfde dag vond er een overval plaats; nu in een woning aan de Noorderbeekstraat. Hierbij raakte rond 21.30 uur een 54-jarige man gewond, toen hij, na het openen van de voordeur, direct werd aangevallen door een onbekende man met een mes. De verwondingen die de man door de worsteling opliep, moesten in het ziekenhuis behandeld worden. De dader kon omschreven worden als een junk-achtig type met opvallend grote ogen en kort, donkerblond stekelig haar. Verder was hij tussen de 1.80 en 1.85 meter lang, droeg hij een blauwe spijkerbroek en een blauw-grijze jas. Na de overval ging hij er vandoor in de richting van de Fahrenheitstraat.De politie is op zoek eventuele getuigen. Zij kunnen bellen met de recherche van bureau Segbroek, via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan 0800-7000.

Foto: Mikey

img_3314.1

Vrijdag 15 oktober:

Wassenaar - De vrijdagmiddag was nog maar net een paar minuten oud, toen er op de N44 Rechts (Wassenaar - Den Haag) ter hoogte van de Houtlaan een aanrijding plaatsvond tussen een personenauto en een busje. Beide voertuigen raakten flink beschadigd. Hoewel er alleen sprake was van materiële schade, heeft kennelijk een voorbijganger gedacht dat er sprake was van een ernstig ongeval. Tot verrassing van de al ter plaatse staande agenten, kwamen er vier brandweervoertuigen met toeters en bellen aangereden. De tankautospuiten van Wassenaar en Leidschendam-Voorburg, het hulpverleningsvoertuig van Wassenaar en de Officier van Dienst waren gealarmeerd voor een beknelling. De voertuigen zijn direct weer retour gegaan naar de kazerne. Het busje is door een berger afgesleept; de inzittenden hebben een lift gekregen van de berger. De bestuurder van de Volvo kon zijn weg met de eigen auto vervolgen. In verband met de afsluiting van één rijstrook, ontstond er enige filevorming op dit gedeelte van de N44.

Foto's: Pascal de Haas

dsc_6634

dsc_6644

Pijnacker - Vrijdagavond rond half elf kreeg de politie de melding binnen dat het inbraakalarm af ging bij de Albert Heijn. De deur aan de zijkant van het gebouw werd open aangetroffen en de agenten wisten dus niet of er nog iemand in het gebouw was. Hierop werd beroep gedaan op de politiespeurhonden en hebben de agenten het gebouw omsingeld. De hondenbrigrade was snel ter plaatse en heeft het gebouw onderzocht; zij hebben niemand aangetroffen. Twee medewerkers hebben het alarm uitgezet en de deuren weer op slot gedaan.

Foto's: Chavez van Leeuwen

dsc_0018

dsc_0021

Zaterdag 16 oktober:

Den Haag - Even na vier uur werd de brandweer gebeld met de melding dat er brand zou zijn in een woning aan de Schwerinkade in het stadsdeel "Loosduinen". Volgens onbevestigde berichten zou daar in de woning een pc zijn 'ontploft' en dat veroorzaakte de nodige rook. Het brandje was snel geblust en hierna is de woning geventileerd middels een overdrukventilator. Salvage kwam ter plaatse om de bewoners bij te staan.

Foto's: Marco Vos

wm-img_9470

wm-img_9479

Den Haag - Rond 19.55 uur vond er nabij de kruising van de Groen van Prinstererlaan met de Oude Haagweg een aanrijding plaats tussen een fiets en een scooter. Er is een ambulance ter plaatse geweest en het ambulancepersoneel heeft beide betrokkenen nagekeken, maar niemand hoefde vervoerd te worden. De oorzaak van de aanrijding is onbekend. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Foto's: Marco Vos, Sander en Tim

w-img_9909

wm-img_9544

Zondag 17 oktober:

Den Haag - In de nacht van zaterdag op zondag heeft op de oprit van de A12 ter hoogte van Nationale Nederlanden een eenzijdig ongeval plaatsgevonden. De bestuurder van een personenauto heeft een betonnen rand aan de zijkant van de weg geraakt en is hierbij de macht over het stuur verloren. Hierdoor kwam de auto in tegenovergestelde richting tot stilstand. De bestuurder raakte niet gewond bij de aanrijding.

Foto's: Danny, Sander en Tim

w-img_0107

w-img_0112

Rijswijk - Op de Monseigneur Bekkerslaan, ter hoogte van de Florence Nightingalestraat, is even na twee uur een bestuurster van een scooter ongelukkig ten val gekomen. Het slachtoffer is door de ambulancedienst nagekeken en voor verdere behandeling vervoerd naar het ziekenhuis.

Foto’s: Tim de Kleyn

dsc_0147

dsc_0148

Wassenaar - Halverwege de middag (zo rond 15.50 uur) werd de brandweer van Wassenaar gealarmeerd voor een schaap te water aan het Jaagpad. Een passant, die het schaap had zien liggen, bedacht zich geen moment en sprong het water in om de kop van het schaap boven water te houden. Ondertussen waren ook politie en brandweer gealarmeerd. Een brandweerman in waadpak heeft de man en het schaap naar de kant gehaald. Het schaap is door de eigenaar met een tractor opgehaald voor verdere verzorging. De passant is door de politie opgevangen; gewikkeld in een warme deken hebben zij de man een lift naar huis gegeven.

Foto's: Pascal de Haas

dsc_6742-2

dsc_6773-2

Kwintsheul – Een bewoner van een woning aan de Hoenderparklaan kwam vanmiddag tot de ontdekking dat haar kat uit de woning was ontsnapt. Na een korte zoekactie werd de kat gevonden en deze bleek in een hoge boom te zitten. Met behulp van de bemanning van de autoladder van Den Haag-Loosduinen is de kat uit de boom gehaald.

Foto’s: Tim de Kleyn

dsc_0154

dsc_0165