Nieuwsflits week 42 | Regio15.nl

Nieuwsflits week 42

thumb-42

Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de overige incidenten, die zich in week 42 in de regio Haaglanden hebben afgespeeld.


Maandag 18 oktober:

Wassenaar - Maandagmiddag mocht de brandweer van Wassenaar net na 13.00 uur met prio 1 uitrukken voor een hulpverlening aan de Papegaaienlaan, hoek Backershagelaan. In eerste instantie werd alleen de tankautospuit gealarmeerd, kort daarna mocht echter ook het hulpverleningsvoertuig ter plaatse gaan. Op de genoemde locatie bleek een scootmobiel te water te zijn geraakt, waarvan de opzittende eveneens in het water was beland. Gelukkig was bij aankomst van de brandweer het slachtoffer al uit het water gehaald; de brandweer heeft vervolgens met de lier van het hulpverleningsvoertuig de scootmobiel uit het water getrokken. Het slachtoffer is in de ambulance nagekeken en ter controle meegenomen naar het ziekenhuis. De scootmobiel is door een politiebus overgebracht naar het bureau.

Foto's: Pascal de Haas

dsc_6778-2

dsc_6785-2

Dinsdag 19 oktober:

Wateringen - Even voor half vijf is op de Herenstraat ter hoogte van het Plein een scooterbestuurster ongelukkig ten val gekomen. Omdat de melding zich ernstig voor deed, is naast een ambulance ook de motorambulance gealarmeerd. Bij aankomst van de ambulance bleek het letsel van het slachtoffer mee te vallen. Na controle in de ambulance is het slachtoffer door de ambulancedienst thuisgebracht.

Foto's: Cees de Kleyn

dsc_0177

dsc_0180

Den Haag - Rond half zes vanmiddag kwam een bestuurder van een scooter ten val, toen deze moest uitwijken voor een fietser. Dit gebeurde op de kruising Monsterseweg/Alexine Tinnepad. Aangezien de bestuurder van de scooter vermoedelijk buiten bewustzijn raakte, werd door de ambulancemeldkamer, naast een ambulance en een motorambulance, tevens het MMT gealarmeerd om met de traumahelikopter vanaf Rotterdam-The Hague Airport ter plaatse te komen. Na aankomst van de ambulance bleek het MMT niet nodig te zijn en kon deze weer omkeren richting basis. De bestuurder van de scooter is met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis.

Foto: Danny Botman

foto121

Woensdag 20 oktober:

Rijswijk - Aan het eind van de ochtend werd bij station Rijswijk, aan het Generaal Eisenhowerplein, een 21-jarige voetgangster bij het oversteken van de busbaan aangereden door een bus van HTM-lijn 18. Volgens getuigen zou de vrouw met een koptelefoon hebben gelopen en de bus niet hebben zien aankomen. Ze zou even stil hebben gestaan, maar vervolgens nog voor de bus hebben willen oversteken. Ambulancepersoneel heeft het slachtoffer op een wervelplank gelegd en zo is zij per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. Het ongeval leverde de nodige hinder op bij het openbaar vervoer.

Foto: Willem van Leeuwen

ww-dsc_0009

Den Haag - Een kop-staart aanrijding tussen twee personenauto's, vanmiddag rond kwart voor vier. De aanrijding vond plaats op de kruising van de Dierenselaan met de Apeldoornselaan. De schade was gering, maar toch kwam de politie ter plaatse. Omdat de bestuurder van de voorste auto lichte klachten had, is ook een motorambulance ter plaatse gekomen. De verpleegkundige heeft de bestuurder onderzocht, doch deze hoefde niet vervoerd te worden. Het verkeer vond gedurende korte tijd wel wat hinder van de aanrijding.

Foto's: Marco Vos

wm-img_9632

wm-img_9638

Donderdag 21 oktober:

Den Haag - Om 12.45 uur werd het personeel van de brandweerkazernes Den Haag-Haagse Hout, Den Haag-Centrum en Rijswijk gealarmeerd voor een binnenbrand aan de Mijdrechtsestraat. Ter plaatse werd wel een lucht waargenomen van iets aangebrands, maar van brand was geen spoor te ontdekken. Zekerheidshalve werd een garage, waar mogelijk de lucht vandaan zou komen, opengebroken. Hiertoe werd het slot geforceerd. Echter, ook daar bleek, behoudens een oude auto en wat spulllen, geen brand in te ontdekken. De brandweer heeft het nader bericht 'brandgerucht' gegeven en is teruggegaan naar de kazerne.

Foto's: o.a. Marco Vos

mijdrechtstr3

img_9664

Zoetermeer - Op de kruising van de Australiëweg met de Van Aalstlaan heeft vanmorgen een kop-staart aanrijding plaatsgevonden. Hierbij waren een 45km wagen en een personenauto betrokken. Een toevallig passerend brandweervoertuig is direct gestopt om hulp te verlenen. De ambulancedienst heeft één persoon gecontroleerd. Het is ons niet bekend of er iemand vervoerd is.

Foto's: Ricardo Bonsang

2010-10-21-r017

2010-10-21-r020

Vrijdag 22 oktober:

Wateringen - Tijdens de ernstige aanrijding op de Middenzwet met de Veilingroute, waren er een aantal vrachtwagens op de Middenzwet aan het werk. Vanwege de aanrijding konden de vrachtwagens de Middenzwet niet verlaten en daarom zochten zij een andere route om weg te komen. Besloten werd om door de berm langs de Wippolderlaan de weg op te rijden. Echter vanwege de heftige regenval de afgelopen tijd, was de berm dusdanig zacht geworden dat de vrachtwagens wegzakten. Een shovel van een bedrijf van één van de twee weggezakte vrachtwagens heeft beide wagens uit de berm getrokken, waarna zij hun eigen weg weer konden vervolgen.

Foto’s: Tim de Kleyn

dsc_0288

dsc_0289

Den Haag - Rond kwart voor vier kwam bij de RAC een melding binnen over een gaslucht in een woning aan de Stuwstraat. Ter plaatse aangekomen, bleek er naast gas ook CO in de woning te hangen. De brandweer sloot het gas af en de OvD-B legde een stookverbod op, aangezien de CV-installatie niet deugde. Een verpleegkundige op de ambulancemotor is ter plaatse gekomen om de bewoner na te kijken, aangezien hij mogelijk te lang binnen is geweest en teveel CO heeft ingeademd, maar dat bleek gelukkig mee te vallen.

Foto's: Sander Paardekooper

w-img_5011

w-img_5014

Den Haag - Even na 17.00 uur kwam de politie een aanrijding tegen op de kruising Rijswijkseweg/Van Musschenbroekstraat. Bij deze aanrijding raakte niemand gewond, maar beide voertuigen moesten door een bergingsbedrijf worden afgesleept. De politie hielp de bestuurders met het invullen van het schadeformulier. Het tramverkeer liep een kleine vertraging op, aangezien het overige verkeer over de trambaan langs het ongeval werd geleid.

Foto's: Sander Paardekooper

w-img_5026

w-img_5027

Wassenaar - Rond 19.50 uur werd een aanrijding met letsel gemeld op de Lange Kerkdam, ter hoogte van de Rijksstraatweg. Hierop zijn politie en ambulancedienst derwaarts gestuurd. Eenmaal ter plaatse bleek er sprake van een eenzijdig ongeval; een scooterbestuurder was met zijn scooter op het fietspad uitgegleden en ten val gekomen. Hierbij had hij ook deels een boom geraakt. De bestuurder is door het ambulancepersoneel nagekeken en zonder spoed met een aantal botbreuken naar het ziekenhuis vervoerd. De scooter is fors beschadigd. De politie heeft de scooter meegenomen naar het bureau.

Foto's: Pascal de Haas

dsc_6848-2

dsc_6854-2

Honselersdijk – Een 19-jarige vrouw zorgde vanavond om 22.00 uur voor onrust en overlast. Politieagenten moesten uiteindelijk de vrouw uit haar woning aan de Molenlaan meenemen, om te voorkomen dat zij zichzelf wat zou aandoen. De crisisdienst ontfermde zich over de vrouw.

Foto: Danny Botman

dsc_5463

Zaterdag 23 oktober:

Den Haag – De hoogwerker van kazerne Den Haag-Centrum werd zaterdagmiddag rond kwart over twaalf gealarmeerd voor een 'werken op hoogte' aan het Piet Heinplein met de Anna Paulownastraat. Op de vijfde etage van een flatgebouw hing een zonnewering los, die dusdanig veel gevaar opleverde dat deze verwijderd moest worden door de brandweer. Na een half uur had de bemanning van de hoogwerker de volledige zonnewering beneden, waarna zij weer vertrokken richting hun post.

Foto’s: Erwin van de Lem

zon7

zon9

Den Haag - Om 18.15 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een binnenbrand in een portiek aan de Harderwijkstraat. Hierop rukten de tankautospuiten van de kazernes Den Haag-Laak en Den Haag-Centrum uit, alsmede het redvoertuig van kazerne Den Haag-Laak en de Officier van Dienst. Eenmaal ter plaatse bleek de brand mee te vallen; in een hoek van het portiek had een krantje in brand gestaan. De brandweer heeft het kleine brandje geblust en kon vrij snel terugkeren naar de kazerne.

Foto's: Marco Vos

img_9685

img_9688

Zondag 24 oktober:

Den Haag - Zondagmorgen in alle vroegte, om precies te zijn om 06.00 uur, werd de brandweer van de posten Den Haag-Centrum en Den Haag-Leidschenveen gealarmeerd voor een 'werken onder water' klus. Aan de Noordwal was een aanhanger te water geraakt, vermoedelijk ten gevolge van baldadigheid. In de aanhanger bevonden zich onder andere blikken verf. De aanhanger is met behulp van duikers en de grote kraan van de brandweer weer aan wal gezet. Hoe groot de schade aan de aanhanger is, is onbekend. Wel scheen er wat verf het water in gelekt te zijn en hebben een scooter en een roeiboot wat schade opgelopen. De aanhanger is afgevoerd.

Foto: Mikey

img_3762_-1

Wateringen - Vanmiddag rond twee uur mocht bergingsbedrijf Vreugdenhil in actie komen bij het Shell-tankstation op de Wippolderlaan (N211). Een automobilist was bij de oprit naar het tankstation bijna tegen de reclamezuil met de literprijzen gereden, maar was blijven steken op een betonnen blok. Volgens eigen zeggen was dit veroorzaakt, omdat de remmen dienst zouden hebben geweigerd. De auto moest van het betonnen blok worden getakeld. De schade aan de onderkant van de auto was dusdanig groot, dat verder rijden geen optie was. De auto is daarom door het bergingsbedrijf afgevoerd.

Foto's: Michel Hollen

wm-24102010373

wm2-24102010377

Honselersdijk - In de namiddag hebben onbekenden een brandje gesticht in een chemisch toilet, dat binnen de omheiningen stond van een bouwplaats aan de Dijkstraat. Aldaar wordt de oude Rabobank omgebouwd tot dokterspraktijk met apotheek. De brandweer heeft de kleine brand geblust; de schade bleef beperkt.

Foto's: Henk van der Plas

_dsc0434

_dsc0437

Den Haag – Op de Erasmusweg, net voorbij de kruising Betje Wolffstraat, is rond tien voor half acht een scooter in botsing gekomen met een auto. Bij de aanrijding is de bestuurder van de scooter gewond geraakt. Hij is door de ambulance met A2 vervoerd naar het ziekenhuis.

Foto's: Tim de Kleyn

dsc_7872

dsc_7876

Zoetermeer - Even voor 20.00 uur kreeg de brandweer een melding van een personenauto in brand aan de Titus Brandsmahove. Een personenauto, waarvan meerdere onderdelen werden gemist, stond aan de voorzijde in brand. De brandweer had de brand, die vermoedelijk aangestoken is, snel onder controle.

Foto's: Ricardo Bonsang

2010-10-24-r002

2010-10-24-r030