Nieuwsflits week 43 | Regio15.nl

Nieuwsflits week 43

thumb-43

Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de overige incidenten, die zich in week 43 in de regio Haaglanden hebben afgespeeld.


Maandag 25 oktober:

Den Haag – Bij een aanrijding op het Robertaland met het Isabellaland heeft een oudere man een beenwond opgelopen. De man is door de ambulancedienst vervoerd naar het ziekenhuis, alwaar de wond verder behandeld zal worden.

Foto's: Machiel Janssen

img_0817

img_0820

Den Haag - Vanmiddag rond twee uur werd op de kruising van de Escamplaan met de Platinaweg een oudere dame op de fiets aangereden door een personenauto. Een politieman heeft de dame, in afwachting van de ambulance, met een deken beschermd tegen de kou. Toen de ambulance er eenmaal was, heeft het ambulancepersoneel de zorg voor de dame overgenomen. Zij is op eigen kracht naar de ambulance gelopen en daar nagekeken. Zij hoefde uiteindelijk niet naar het ziekenhuis vervoerd te worden.

Foto's: Marco Vos

wm-img_9858

wm-img_9880

Woensdag 27 oktober:

De Lier - Vanavond rond half zeven raakte een fietser gewond, nadat hij op het kruispunt Kasteelweg/Veilingweg werd aangereden door een personenauto. De bestuurder van de personenauto zag vermoedelijk de fietser over het hoofd. De fietser raakte door het ongeval gewond, waarna omstanders eerste hulp verleenden. Het slachtoffer is hierna door het ambulancepersoneel naar het ziekenhuis vervoerd. De Veilingweg is enige tijd afgesloten geweest tussen de Kasteelweg en de Reigerlaan.

Foto's: Danny Botman

dsc_5665

dsc_5686

Donderdag 28 oktober:

Pijnacker - Om 07.53 uur werd de tankautospuit Pijnacker-Nootdorp en het redvoertuig Delft-Rijswijk gealarmeerd voor een assistentie ambulance aan het Korenakker. Ter plaatse moest een patiënt horizontaal vanuit een raam op de eerste etage naar beneden gebracht worden. Nadat de brandweer het slachtoffer met de hoogwerker naar beneden had gehaald, is deze naar het ziekenhuis vervoerd.

Foto's: Hans Groenewegen

dsc_3880

dsc_3891

Wassenaar - Halverwege de ochtend werd de bemanning van de tankautospuit Wassenaar gealarmeerd voor het reinigen van het wegdek op de Oostdorperweg. Ter plaatse bleek een fors oliespoor het wegdek bevuild te hebben. Het oliespoor van enkele honderden meters lang, liep vanaf de Kokshornlaan, via de Oostdorperweg, de Van Cranenburchlaan op. Aldaar werd het oliespoor minder. De brandweer is enige tijd bezig geweest met het reinigen van het wegdek. Over de veroorzaker van het spoor is niets bekend.

Foto's: Pascal de Haas

dsc_6862-2

dsc_6896-2

Den Haag - Een melding van mogelijke aanwezigheid van koolmonoxide (CO) in een woning aan de Hugo Verrieststraat, deed tegen 20.30 uur de nodige alarmbellen rinkelen. Hoe de melding precies tot stand is gekomen, is niet bekend. Feit was in elk geval dat de bewoners van de woning geen reactie gaven. Hierop is de politie en de brandweer gealarmeerd. Tevens is uit voorzorg een ambulance derwaarts gestuurd. Brandweermensen van kazerne Den Haag-Laak hebben de voordeur geforceerd om de woning te kunnen betreden. Binnen troffen zij niemand aan; ook werd er niets gemeten. Hierop zijn alle eenheden weer vertrokken. Voor afdichting is gezorgd.

Foto's: Maurice Schotman

dscf1063

dscf1064

Zaterdag 30 oktober:

Den Haag - Op het Erasmusplein heeft zich even na half vier een aanrijding voorgedaan tussen een personenauto en een taxi. Medewerkers van de ambulancedienst hebben een persoon nagekeken in de ambulance. Deze hoefde echter niet vervoerd te worden naar het ziekenhuis. De bestuurders van de voertuigen hebben in samenwerking met de politie de schadeformulieren ingevuld.

Foto's: Ferrie van der Geer

dscn4832

dscn4835

Den Haag - Buren van een woning op de Westvlietweg belden de brandweer, omdat zij zagen dat er in de betreffende woning een pannetje op het vuur stond. Normaliter zou dat tot één van de normaalste zaken in het leven behoren, ware het niet dat de bewoners niet thuis waren en het pannetje al aardig stond te roken. Hierop is de brandweer gealarmeerd, waarna de tankautospuiten Leidschendam-Voorburg en Den Haag-Leidschenveen, alsmede het redvoertuig Leidschendam-Voorburg en de Officier van Dienst ter plaatse gingen. Aangezien ondertussen de buren kans hadden gezien om via de achterdeur de woning te betreden en zodoende het pannetje uit de keuken te halen, is de inzet van de brandweer beperkt gebleven tot nacontrole.

Foto: Ferrie van der Geer

w-dscn4837

Den Haag – Vlak na de melding van een binnenbrand op de Frijdastraat in Rijswijk, kreeg de brandweer ook een melding van een binnenbrand op de Alberdingk Thijmstraat. Normaliter rijden in dit gebied de tankautospuiten van Den Haag-Laak en Rijswijk; deze waren echter al onderweg naar de binnenbrand in Rijswijk. Hierop zijn de tankautospuiten van Den Haag-Loosduinen en Den Haag-Archipel gaan rijden, tezamen met de hoogwerker van kazerne Den Haag-Laak. De bemanning van het redvoertuig heeft bij aankomst een hond uit de woning kunnen redden. Het nader bericht na aankomst van de tankautospuit was 'kleine brand'.

Foto: Mikey

img_4123

Zondag 31 oktober:

Den Haag - Een melding van een gaslekkage aan de Meester P. Droogleever Fortuynweg was er om 15.45 uur de oorzaak van dat de tankautospuit en het hulpverleningsvoertuig van de kazerne Den Haag-Loosduinen, tezamen met de Officier van Dienst uitrukten. Bij graafwerkzaamheden aldaar was een gasleiding geraakt. Voor de brandweer viel ter plekke weinig te doen; gezien het feit dat de lekkage niet zo groot was, is de directe plek van de lekkage afgezet en is 'Joulz' ter plaatse gevraagd voor het ondernemen van verdere actie.

Foto's: Marco Vos

img_0340

img_0343

Wassenaar - Hoewel het spreekwoord luidt dat een kat in het nauw rare sprongen kan maken, kon een kat dat zondagavond allesbehalve op de Hofcampweg. Het diertje zat vermoedelijk klem in een boom en vandaar dat de ongeruste baasjes de brandweer belden met de vraag of zij de kat wellicht konden bevrijden uit zijn benarde positie. Zo gezegd zo gedaan; even voor achten werden dan ook de tankautospuit van Wassenaar en het redvoertuig van Leidschendam-Voorburg derwaarts gestuurd. Vanuit de korf van de hoogwerker gelukte het om de kat te pakken. Beneden aangekomen kon deze, onder de indruk van alle toestanden, herenigd worden met zijn baasjes. Behoudens wat schrik, leek de kat niets aan zijn avontuur overgehouden te hebben.

Foto's: Pascal de Haas

dsc_7095-2

dsc_7121-2

Pijnacker – Tegen het eind van de zondagavond werden de brandweerposten Pijnacker en Delft gealarmeerd voor een assistentie ambulance. Bij aankomst van de brandweer op het Emmapark, moest op verzoek van de ambulancedienst een persoon horizontaal uit de woning worden gehaald. Na enige tijd was de klus geklaard en is de brandweer teruggekeerd naar de post.

Foto’s: Chavez van Leeuwen

dsc_0055

dsc_0065