Nieuwsflits week 8 | Regio15.nl

Nieuwsflits week 8

kop nieuwsflitsthumb-8

Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de overige incidenten, die zich in week 8 in de regio Haaglanden hebben afgespeeld.


Maandag 20 februari:

Bleiswijk - Maandagmiddag omstreeks 16.45 uur kwamen een auto en een fietser met elkaar in botsing op de Nieuwe Hoefweg. De fietser kwam hierbij ten val en liep letsel op. De gealarmeerde ambulancedienst heeft ter plaatse het slachtoffer behandeld. De schade aan de fiets was aanzienlijk, daarentegen heeft de auto heeft weinig schade. Het slachtoffer is met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis.

Foto's en tekst: Richard Bregman

w-DSC 3311

w-DSC 3315

Dinsdag 21 februari:

Den Haag - Op het Ledeganckplein in de wijk "Laak" werd even na 13.00 uur een fietsster aangereden door een auto. De vrouw raakte daarbij gewond. Personeel van de ambulance en de verpleegkundige van de motorambulance hebben eerste hulp verleend en hierna is het slachtoffer met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd.

Foto's: Maurice Schotman

WMS MG 5056

WMS MG 5072

WMS MG 5090

Den Haag - Omstreeks 17.00 uur kwam er bij de politie een melding binnen dat er iets in het water zou zijn gegooid aan de Soestdijksekade. Het was echter niet duidelijk wat het precies moest zijn. Hierop besloot de brandweer om een duikploeg ter plaatse te laten komen, om zo de zaak te onderzoeken. Al snel had de brandweer het pakket gevonden en werd het duidelijk dat het om een kluis ging. De politie heeft de kluis meegenomen naar het politiebureau om hem nader te onderzoeken.

Video: Marco Mattheijer

Foto's: Marco Mattheijer

w-mattheijer-soestdijksekade 1

w-mattheijer-soestdijksekade 2

Donderdag 23 februari:

Den Haag - Op het Soestdijkseplein vond omstreeks 11.50 uur een kop-staart aanrijding plaats; een voertuig van de gemeente reed achterop een personenauto. De bestuurder van die auto is door ambulancepersoneel onderzocht, maar werd niet vervoerd. Het voertuig van de gemeente is afgevoerd door een bergingsbedrijf.

Foto's: Maurice Schotman

WMS MG 0024

WMS MG 0036

Zoetermeer - Rond 15.10 uur heeft er op de kruising van de Nieuwe Hoefweg/N209 met de Australiëweg een ongeval plaatsgevonden. Door een automobilist was een lantaarnpaal in de middenberm uit de grond gereden. Een ambulance is ter plaatse geweest om de bestuurder van de auto te controleren op verwondingen; hij behoefde niet naar het ziekenhuis vervoerd te worden. De auto raakte beschadigd en is door een bergingsbedrijf meegenomen.

Foto's en tekst: Willem Pos

WPOS 5337

WPOS 5343

Den Haag - Op de Dedemsvaartweg, ter hoogte van de Zuidwoldestraat, kwamen rond 17.30 uur een motorrijder en een personenauto met elkaar in botsing. De motorrijder raakte gewond en moest naar het ziekenhuis worden vervoerd. Omdat door de botsing een paal van een verkeerslicht half over de trambaan was komen te hangen, was ook het tramverkeer korte tijd gestremd.

Foto's: Dejan Jeremic

WDJ-IMG 9634

WDJ-IMG 9636

WDJ-IMG 9671

Vrijdag 24 februari:

Den Haag - Omstreeks 11.00 uur is er op de Waldorpstraat ter hoogte van het Leeghwaterplein een bromfietser op het fietspad aangereden door een personenauto. De bromfietser heeft bij de klap mogelijk beenletsel opgelopen. Ook werd voor de zekerheid zijn nek gefixeerd. Het slachtoffer is op de wervelplank gelegd en onder A2 naar het ziekenhuis vervoerd. Het Leeghwaterplein is enige tijd afgesloten geweest tussen de Neherkade en de Waldorpstraat.

Foto's: Robert Johnson

DSC 7697

DSC 7765

Bleiswijk - Omstreeks 12.15 uur werden een ambulance en een motorambulance uit Haaglanden en de traumahelikopter van Rotterdam-The Hague Airport met spoed naar de Klappolder gestuurd. Bij een bedrijf aldaar had een bedrijfsongeval plaatsgevonden; een persoon was onder een metalen plaat terechtgekomen. Het Mobiel Medisch Team heeft geassisteerd bij het stabiliseren van het slachtoffer. De ambulancedienst heeft het slachtoffer met onbekend letsel met spoed overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. De arts van het MMT is niet meegereden met de ambulance.

Foto's en tekst: Martijn Roggeveen

WMR 0100

WMR 0112

WMR 0204

Leidschendam - De tankautospuit van Leidschendam-Voorburg werd iets voor 20.30 uur gealarmeerd voor een vrachtwagenbrand op de A4 Links, ter hoogte van hectometerpaal 38,1. Dat is de rijbaan richting Amsterdam. Dat 'brand' bleek eenmaal ter plaatse reuze mee te vallen; bij één van de wielen van de aanhanger was een rem aangelopen en dat veroorzaakte de nodige rook. Nadat de remmen waren gekoeld kon de vrachtwagenbestuurder zijn weg vervolgen richting een nabijgelegen afslag, om daar het euvel definitief te laten verhelpen. De rechter rijstrook was korte tijd afgesloten door het incident.

Foto's: Ruben van Essen

WRE-IMG 3071

WRE-IMG 3074

WRE-IMG 3076

Zaterdag 25 februari:

Delfgauw - De brandweer heeft vannacht aan de Schimmelpenninck van de Oyeweg een brand in een kas geblust. De brand was snel onder controle. Om 05.00 uur kwam een melding binnen dat er vuur en rookontwikkeling in de kas was te zien. Door de geringe hoeveelheid brandbaar materiaal in de kas was de brand niet ver ontwikkeld. Na een korte interventie kon de brandweer weer retour.

Foto's: Jonathan de Bruin

WJB-6928049093 ba98e85822 b

WJB-6928050515 a576d326ac b

WJB-6928050931 6aa4c7e57f b