Nieuwsflits week 5 | Regio15.nl

Nieuwsflits week 5

kop nieuwsflitsthumb-5Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de minder opvallende incidenten, die zich in week 5 in de regio Haaglanden hebben afgespeeld.

Dinsdag 28 januari:

Zoetermeer -
Op de Afrikaweg is dinsdagmiddag een auto van de weg geraakt. Direct na de bocht vanaf de Amerikaweg raakte het voertuig van de weg en kwam via het talud op een lager gelegen voetpad terecht. De bestuurder van de auto kon op eigen kracht uit de auto komen en is in de ambulance onderzocht op mogelijke verwondingen. De ernst van het letsel is niet bekend. (Foto's: Willem Pos)

w-POS 7513

w-POS 7515

w-POS 7518

Zoetermeer - En we blijven in Zoetermeer: rond kwart voor negen werden de tankautospuit en hoogwerker van kazerne Stadshart en de tankautospuit van kazerne Oosterheem gealarmeerd voor een brand in een woning aan de Weteringdreef. Het zou met name op het dak branden. Ter plaatse aangekomen is de hoogwerker opgesgteld en werd het dak geïnspecteerd. Hierbij bleek dat er sprake was van een schoorsteenbrand. Zoals gebruikelijk is hierop de brand bestreden door de schoorsteen te ramoneuren. De brandweer heeft hiervoor naast de hoogwerker één tankautospuit daadwerkelijk inezet. het nader bericht was dan ook 'kleine brand'. (Foto's: Wilbert Tintel)

w-DSC00104-001

w-DSC00121

w-DSC00130-001

w-DSC00136-001

Rijswijk - Rond negen uur vanavond brak er brand uit in een portiekwoning aan de Doelenstraat. Volgens de melding zou de brand in de keuken zijn ontstaan. De brandweer had het brandje snel onder controle. Desondanks ontstond er mede door de rook de nodige schade. De Stichting Salvage zal de bewoners bijstaan bij het verwerken van de schade. (Foto's en Video: Ferrie van der Geer)


w-20140128-Doelstraat-RwK

w-20140128-Doelstraat-RwK 1

w-20140128-Doelstraat-RwK2

Woensdag 29 januari:

Voorburg - Op de Populierdreef kwamen er bij een bewoner ineens vlammen uit de open haard. Buurtbewoners zagen bij hetzelfde huis tevens vlammen uit de schoorsteenpijp komen. Direct werd er door meerdere mensen 1-1-2 gebeld. De gealarmeerde brandweer kwam er al gauw achter dat de enige oplossing was het vegen van de schoorsteen. Zodoende heeft de bemanning van de hoogwerker de schoorsteen van het betreffende huis geramoneurd. (Foto's: Ruben van Essen)

w-Populierdreef-1

w-Populierdreef-2

w-Populierdreef-3

Donderdag 30 januari:

Den Haag - Op de Volendamlaan, kruising Soestdijksekade, stond een snelle blauwe Subaru 555 GT Turbo te wachten voor het verkeerslicht. Volgens diverse getuigen trok de bestuurder met piepende banden op. Meerdere mensen zagen dat de auto veel sneller moest hebben gereden dan de maximale snelheid aldaar. Net iets na de kruising moest de bestuurder volgens getuigen uitwijken voor een fietser. De bestuurder kon deze net ontwijken maar hij botste daardoor tegen een boom. Het resultaat was dat de auto zwaar beschadigd raakte. De bestuurder is naar het ziekenhuis vervoerd om behandeld te worden aan zijn verwoningen. (Foto's: Ivar Gieles)

w-IMG 4238 JPG

w-IMG 4237

w-IMG 4239

Maasland - Rond tien uur vanavond ontstond er een schoorsteenbrand in een vrijstaande woning aan de Koningin Julianaweg. De tankautospuiten van kazernes Maasdijk en Maasland en de hoogwerker van Maassluis (Veiligheidsregio Rotterdcam-Rijnmond) werden voor dit incident gealarmeerd. Er kwam inderdaad veel rook uit de schoorsteen en de brandweermannen moesten flink aan de bak. Beide tankautospuiten zijn ingezet, alhowel de bemanning van één van de tankautospuiten hoofdzakelijk hand- en spandiensten heeft verricht. Er werd daarom opgeschaald naar 'middelbrand'. Vanuit het bakje van de hoogwerker van Maassluis is de schoorsteen geramoneurd en hiermee kon de brand worden bedwongen. De burgemeester van Midden-Delfland heeft zich ter plaatse op de hoogte laten stellen over de brand. (Foto's: Dylan Tolhuisen)

w-dylan1

w-dylan2

w-dylan3

w-dylan4

Vrijdag 31 januari:

Den Haag - De rotonde op de kruising Groen van Prinstererlaan/Albardastraat was al vaak het toneel van aanrijdingen en ook vandaag was het raak: een scooterbestuurder die op de rotonde reed, werd aangetikt door de bestuurder van een onherkenbaar politievoertuig, waarvan de bestuurder de scooter kennelijk over het hoofd was gezien. De scooterbestuurder raakte licht gewond en is na onderzoek door het ambulancepersoneel naar het ziekenhuis vervoerd. De VOA heeft daarna de aanrijding onderzocht. Zowel de Alberdastraat als de Groen van Prinstererlaan waren enige tijd deels afgesloten door het ongeval en het onderzoek. (Foto's: Robin Leltz)

w-IMG 0705

w-IMG 0717

w-IMG 0719

w-IMG 0726

Den Haag - Even na drie uur 's middags raakte een achterop een fiets zittend kindje bekneld tussen de spaken van de fiets. Omdat omstanders het kindje niet konden helpen, hebben zij 112 gebeld en brandweer, ambulance en politie kwamen hierop ter plaatse. De snel gearriveerde politie heeft het kind kunnen bevrijden, de brandweer is na hand en spandiensten te hebben verricht retour kazerne gekeerd. Het kind is onderzocht in de ambulance, de fiets is tijdelijk bij de buurvrouw gestald. (Foto's: Dejan Jeremic)

w-IMG 0379

w-IMG 0380

w-IMG 0385

Zondag 2 februari

Den Haag - Op het Prins Clausplein komt (op het punt waar de fly-over richting Amsterdam en Rijswijk begint) een auto op zijn kop tot stilstand. Er worden 2 rijstroken afgesloten, maar omdat het zondag is ondervindt het verkeer maar minimaal hinder. De brandweer is gewaarschuwd voor een mogelijke beknelling, maar dat blijkt niet het geval: de brandweer eenheden worden dus voordat ze ter plaatse gekomen zijn alweer geanulleerd (foto's: Rene Hendriks)
w-PEEN5469

w-PEEN5472