Onrust na kwalificatie WK-voetbal Marokko | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Onrust na kwalificatie WK-voetbal Marokko

Den Haag - Politieagenten hielden zaterdagavond 11 november op de Vaillantlaan twee personen aan. De mannen waren betrokken bij ongeregeldheden die ontstonden na de kwalificatie van Marokko voor het WK voetbal.


Direct na de laatste fluitsignalen van de voetbalwedstrijd Ivoorkust-Marokko gingen honderden supporters de straat op om de plaatsing voor het WK voetbal van Marokko te vieren. De feestvreugde sloeg om toen een groep van ongeveer 100 feestvierders enkele voertuigen op de Vaillantlaan lieten stoppen en de inzittenden van een auto mishandelden.

Politie optreden

Agenten traden onmiddellijk op en voerden een korte charge uit. Zij hielden een 16-jarige Hagenaar aan voor betrokkenheid bij de mishandeling. De verdachte werd door een politiehond gebeten. De 'feestvierders' reageerden door de agenten te bekogelen en vuurwerk af te steken. Door de inzet van de mobiele eenheid keerde de rust later op de avond terug.

Vernieling politieauto

Agenten wisten in de loop van de avond een tweede verdachte aan te houden. Deze 20-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats gooide met stenen naar de politie. Tijdens de ongeregeldheden sneuvelden een ruit van een politieauto.

Tips? Bel de politie!

De recherche onderzoekt de ongeregeldheden en zoekt getuigen. Bent u getuigen geweest of bent u in het bezit van camerabeelden die mogelijk voor de recherche van belang zijn? Bel dan met 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan M (Meld Misdaad Anoniem) via 0800-7000.