Inbrekers aangehouden na ontdekking door politiehelikopter | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Inbrekers aangehouden na ontdekking door politiehelikopter

Monster/Naaldwijk - Nadat politieagenten zaterdagavond 18 november een inbraakmelding kregen bij een tuincentrum op de Madeweg in Monster, vluchtten vier verdachten in een auto in de richting van Naaldwijk.


Hun rit eindigde tegen een boom op de Bosweg in Naaldwijk waarna de inzittenden vluchtten. Twee van hen konden na aanwijzingen vanuit de politiehelikopter op de Dortlaan worden aangehouden. Zondagochtend werden de andere twee verdachten in Den Haag ingerekend.

Rond 21.45 uur kreeg de politie meerdere meldingen dat er bij een tuincentrum aan de Madeweg werd ingebroken. Toen de verdachten bemerkten dat ze waren ontdekt, gingen ze er met z’n vieren vandoor in een auto. Oplettende getuigen gaven het merk en het kenteken van de auto door aan de politie. 
Kort daarna zagen hondengeleiders van de politie deze auto met zeer hoge snelheid op de Nieuweweg in de richting van Naaldwijk rijden en zetten de achtervolging in. De auto reed hierna bij de rotonde rechts af richting de Bosweg en verminderde geen snelheid. Bij de rotonde bij de Grote Woerdlaan verloor de bestuurder de controle en kwam de auto tegen een boom tot stilstand.

Zoektocht

Toen de agenten kort daarna ter plaatse kwamen, zagen zij dat drie van de verdachten wegrenden en door een sloot in de richting van de Indische Oceaan vluchtten. De politieagenten lijnden hun diensthonden aan en startten met het volgen van het spoor van de verdachten. Inmiddels waren er meerdere politie eenheden in de omgeving op zoek naar de verdachten en cirkelde ook de politiehelikopter boven het vluchtgebied in Naaldwijk. Op hun aanwijzing kon na ongeveer 20 minuten de schuilplaats van twee van de vier verdachten worden doorgegeven aan de zoekende agenten. Vanuit de politiehelikopter was gezien dat de twee verdachten zich hadden verschanst onder een bruggetje aan de Dortlaan. De twee mannen van 25 en 30 jaar oud, beide zonder vast woon- of verblijfplaats, werden hierna aangehouden. Een van hen werd hierbij oppervlakkig gebeten door een politiehond, maar hoefde hiervoor geen verdere medische behandeling te ondergaan. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau.

Diefstal kleding

Opvallend was dat een van de twee verdachten droge kleding droeg, terwijl er was gezien dat hij door de sloot was gevlucht. Terwijl agenten nog bezig waren met een buurtonderzoek belde een bewoner van een straat uit de omgeving dat er natte kleding in zijn schuurtje lag en dat hij ook kleding uit de schuur miste. Uit onderzoek bleek dat de verdachte de droge kleding vermoedelijk uit dit schuurtje had gestolen.

Nieuwe aanhoudingen

Het onderzoek van de recherche zette zich gedurende de nacht en de volgende ochtend voort. Uit nieuwe informatie kwam de vermoedelijke verblijfplaats van de andere twee verdachten naar voren. Zij werden zondagochtend in een woning in Den Haag aangehouden. De man en vrouw, 29 en 36 jaar oud en beide zonder vaste woon- of verblijfplaats, zijn overgebracht naar het politiebureau. De recherche onderzoekt de zaak.