Aanhoudingen na vechtpartij | Regio15.nl

Aanhoudingen na vechtpartij

Den Haag - Naar aanleiding van tumult en een vechtpartij bij een sportschool aan de Laan van Poot hield de politie woensdagavond 29 december tien mannen in de leeftijd van 14 jaar tot en met 43 jaar aan.

De vermoedellijke aanleiding was het beschimpen van personeel van de sportschool door een kleine groep bezoekers. Twee mannen van 25 en 26 jaar die de zaak verlieten, kregen van deze zelfde groep mannen niet de gelegenheid om te vertrekken. Zij werden uitgescholden. De jongens reageerden daar niet op en gingen naar hun auto. Zij konden echter niet wegrijden omdat de jongeren de auto 'omsingelden' en daarbij een fiets op de auto gooiden.

Hierop stapten de jongens uit de auto, waarna zij werden mishandeld. Een van de daders is nog in hun auto gestapt en heeft de auto geparkeerd tegen het hek van de sportschool. Uiteindelijk kwamen andere bezoekers uit de sportschool naar buiten lopen die de belaagde jongeren te hulp schoten. De politie hield daarop de groep raddraaiers aan. Ook enkele omstanders die zich met de arrestatie bemoeiden en verzet pleegden, moesten mee maar het bureau.