Meisje (14) slachtoffer woningoverval | Regio15.nl

Meisje (14) slachtoffer woningoverval

Den Haag - Een 14-jarig meisje werd donderdag 30 december het slachtoffer van een woningoverval. De politie zoekt getuigen.

Het meisje was alleen in haar ouderlijke woning aan de Dr. J. Presserstraat toen rond het middaguur de bel ging. Het meisje deed open en trof een onbekende man, die zich voorstelde als de nieuwe buurman. De man vroeg of hij een pen en een stukje papier kon krijgen, waarop het meisje naar binnen ging en de deur achter zich dicht deed.

Toen het meisje pen en papier had gegeven, vroeg de man of zij nog iets voor hem uit de keuken wilde halen. De 14-jarige liep hierop wederom de woning in, maar liet de voordeur nu openstaan. De man volgde haar en deed de voordeur dicht, waarna hij geld eiste. Met een klein geldbedrag ging hij er vervolgens vandoor.

De politie is op zoek naar getuigen. De daders is een blanke of licht getinte man van ongeveer 1.75 meter lang. Hij had donker, kort opgeschoren haar en felblauwe ogen De man droeg een witte broek en een zwarte Nickelson-jas met een logo op de borst en op de linkerbovenarm. De dader was in het bezit van een mobiele telefoon en droeg vermoedelijk een 'oortje'.

Mogelijk is de man voor de overval in de omgeving enige tijd op zoek geweest naar een geschikt doelwit en toonde hij opvallend veel interesse in woningen. De man verplaatste zich op een fiets met fietstassen, die hij na de woningoverval heeft achtergelaten. Kort na de overval is de dader mogelijk weer op straat gezien. Hij had zich toen omgekleed.

Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Loosduinen via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.