Dronken automobiliste aangehouden | Regio15.nl

Dronken automobiliste aangehouden

Rijswijk - Politieagenten hielden woensdag 19 oktober om 09.15 uur op de Buziaulaan een 50-jarige vrouw uit Rijswijk aan voor het rijden onder invloed.

Agenten kregen een melding dat een automobiliste moeite had met inparkeren en verschillende keren door struiken reed. In de Buziaulaan troffen agenten een schuin geparkeerd voertuig en de bestuurster aan. De vrouw blies 760 ugl en werd aangehouden. Het rijbewijs van de vrouw werd ingevorderd en naast een proces-verbaal voor het rijden onder invloed kreeg ze een rijverbod van negen uur.

De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes is de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA) van kracht. Bij een alcoholpromillage van 0,5 of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.


Powered by Steuernachrichten