Chinese oplichters actief | Regio15.nl

Chinese oplichters actief

In de binnenstad van Den Haag zijn er de afgelopen maanden door drie Chinese vrouwen minimaal zeven oplichtingen gepleegd.


Werkwijze van deze oplichters is als volgt. Niets vermoedende Chinese vrouwen worden op straat aangesproken door een andere Chinese vrouw met de vraag of zij een dokter kennen.

Wisseltruc
Als de aangeefsters hierover nadenken voegen een tweede en derde Chinese vrouw zich bij de groep. Direct wordt aan de aangeefsters verteld dat een familielid iets ergs overkomt, maar dat dit door een kostbaar offer (geld en sieraden) kan worden voorkomen. De drie Chinese oplichtsters spreken later in de week met de aangeefsters af in de Haagse binnenstad. De slachtoffers nemen op verzoek van de vrouwen een tas met geld en sieraden mee. Eenmaal bij elkaar gekomen wordt de tas afgegeven en gaan er flessen water in om het ritueel uit te voeren. De tas wordt dichtgeknoopt en mag pas een paar dagen later worden geopend. Als de mensen later de tas weer open maken, blijkt het geld en de sieraden er niet meer in zitten.

Tips? Bel de politie!
De politie vraagt indien vrouwen met een Chinese afkomst op deze wijze worden benaderd direct te bellen met de politie van Bureau Jan Hendrikstraat via 0900-8844.