Dronken snelheidsduivel aangehouden | Regio15.nl

Dronken snelheidsduivel aangehouden

Den Haag - Politieagenten hielden dinsdag 2 november om 01.30 uur op de Jan ten Brinkstraat een 42-jarige man uit Den Haag aan voor het rijden onder invloed en zonder rijbewijs.

Agenten reden op de Slachthuisstraat waar zij een man met hoge snelheid zagen rijden. Op de Jan ter Brinkstraat kreeg de bestuurder een stopteken. De man blies 930 ugl, dat is meer dan 4 keer de toegstane hoeveelheid. Het was niet de eerste keer dat de man met een slokje op werd aangehouden. Aan het bureau bleek hij niet meer in het bezit te zijn van een rijbewijs. De man is al meerdere keren opgepakt voor het rijden onder invloed. De bestuurder kreeg een proces verbaal voor het rijden onder invloed en het rijden zonder rijbewijs.

De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes is de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA) van kracht. Bij een alcoholpromillage van 0,5 of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

 


Powered by Preisvergleich