Bejaarde Hagenaar slachtoffer van babbeltruc | Regio15.nl

Bejaarde Hagenaar slachtoffer van babbeltruc

Den Haag - Een man die zich voordeed als glazenwasser troggelde dinsdagmiddag 1 november een hoogbejaarde Hagenaar in de Vlierboomstraat twintig euro af. De politie is op zoek naar getuigen van deze babbeltruc.

De man belde rond 14.45 uur bij de Hagenaar aan en vertelde dat hij even wilde afrekenen voor het lappen van zijn ramen. Hierop gaf de Hagenaar hem 20 euro. Toen de man niet terugkwam met een bonnetje en zijn wisselgeld, besefte de bejaarde dat hij slachtoffer was geworden van een babbeltruc.

Signalement verdachte
De verdachte is een blanke man van 30 a 35 jaar oud, ongeveer 1.70 meter lang en had een normaal postuur. De man had donkerblond kort haar (geen stekeltjes) en verder geen gezichtsbeharing. De man sprak accentloos Nederlands. Hij droeg een zwarte lange broek, een zwarte halflange jas.

Heeft u dinsdagmiddag 1 november rond 14.45 uur iets van deze babbeltruc gezien of meent u deze man te herkennen aan de hand van het signalement? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Segbroek via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Babbeltrucs
De politie waarschuwt met nadruk voor deze vorm van criminaliteit. Veel mensen denken dat dit hen niet zal overkomen'. Toch loopt iedereen - jong en oud - de kans om slachtoffer te worden van een babbeltruc. Het is dus zaak goed op te letten als u wordt aangesproken door een onbekende.

Laat nooit zomaar een onbekende in uw woning binnen. Vraag om legitimatie en controleer dat. Laat de onbekende tijdens de controle buiten staan en doe (of laat) de voordeur dicht. Bewaar geen grote contante geldbedragen thuis en geef nooit uw pincode af. Ook niet als iemand van de 'bank' of de 'politie' belt of voor uw deur staat. Geen enkele officiële instantie zal u ooit om uw pincode vragen.

Probeer zo snel mogelijk op te schrijven hoe de mensen eruit zagen die bij u aan de deur zijn geweest en bel onmiddellijk de politie, ook als ze niet bij u binnen zijn geweest. Het telefoonnummer is 0900-8844.

Kijk voor meer tips op de internetsite van Politie Haaglanden.