Zakkenrollers 'opgesloten' | Regio15.nl

Zakkenrollers 'opgesloten'

Delft - Mede dankzij accuraat optreden van winkelpersoneel en klanten kon de politie woensdag 2 november twee zakkenrolsters aanhouden.

De twee 'dames' werden omstreeks 11.15 uur in een winkel aan de Oude Langendijk op heterdaad betrapt door het winkelpersoneel en ander winkelend publiek terwijl ze van een niets vermoedende klant de portemonnee rolden.

Direct werd de zaak gesloten,  zodat de twee zakkenrolsters niet meer konden ontsnappen. Eén van de vrouwen speelde dat ze flauwviel in de hoop dat ze daarmee kon wegkomen. Het winkelpersoneel had echter direct in de gaten dat de vrouw niet echt onwel was geworden en belde in plaats van de GGD direct de politie.

Agenten hielden de twee vrouwen in de leeftijd van 21 en 23 jaar aan en zij werden voor nader verhoor ingesloten. Omdat beide verdachten geen vaste- woon en of verblijfplaats hebben, worden ze donderdag 3 november voorgeleid bij de rechter-commissaris. Beide verdachten moeten zich dan direct voor een supersnelrechtzitting verantwoorden.