Boetes geïnd tijdens grootschalige actie | Regio15.nl

Boetes geïnd tijdens grootschalige actie

Den Haag - De politie in het verzorgingsbebied van Bureau Zuiderpark organiseerde de afgelopen twee dagen een actie waarbij het doel was om zoveel mogelijke openstaande vonnissen en boetes te innen.

Politieagenten van Bureau Zuiderpark, medewerkers van Arrestantenzorg, Vrijwilligers en medewerkers van de dienst DV&O (Justitie) bezochten dinsdag en woensdag ruim 250 adressen in het werkgebied van Bureau Zuiderpark en inden daarbij ruim 14.000 euro aan openstaande boetes. Ruim twintig personen moesten mee naar het politiebureau.

Bijzondere resultaten: 
Een veroordeelde moest 1900 euro betalen. Na een telefoontje werd dit bedrag aan het bureau betaald. Er waren bijna twee fouilleringszakken nodig om dit bedrag in op te bergen. Het bedrag bestond uit een enorme hoeveelheid euromunten en kleine coupures. Familieleden verklaarden dat zij hun spaarvarkens hadden geleegd om het bedrag te voldoen.

Eén  man kwam voor zijn vriend aan het bureau betalen. Na betaling werd deze vriend echter agressief en vervelend. Na herhaaldelijk vorderen is deze man aangehouden voor lokaalvredebreuk en kreeg een dagvaarding. 

Op één adres werd een hennepkwekerij met 2300 stekken aangetroffen, op een ander adres werd een volledig ingerichte kwekerij zonder planten aangetroffen. Bij eén veroordeelde werden bij het fouilleren twee flinke messen gevonden. Eén bewoner persoon betaalde maar liefst voor een bedrag van 2700 euro zijn openstaande bedragen.

De politie zet met enige regelmaat personeel in om openstaande vonnissen en boetes te innen. Ook de komende periode wordt dit voortgezet. Op tijd betalen kan veel ellende voorkomen.