Autosleutel leidt naar inbreker | Regio15.nl

Autosleutel leidt naar inbreker

Rijswijk - Politieagenten die woensdag 2 november om 23.00 uur op de Slachthuislaan in Den Haag een 23-jarige man zonder vaste woon- en of verblijfplaats bekeurden voor het fietsen zonder licht hielden daarna deze man aan op verdenkling van een woninginbraak in Rijswijk.

Omdat de man geen geldig legitimatiebewijs kon overlegen, moest hij mee naar het politiebureau. Daar aangekomen moest de man zijn zakken leeg maken. De man bleek een nieuwe Audio autosleutel in zijn bezit te hebben. Toen de rechercheurs daar onderzoek naar deden, ontdekten zij dat deze sleutel met auto was weggenomen bij een woninginbraak in Rijswijk.

In de nacht van woensdag 26 op donderdag 27 oktober werd er bij een woning aan de Nassaukade ingebroken. De dader(s) namen daarbij enkele persoonlijke eigendommen mee en wisten ook de auto van de bewoners mee te nemen. De verdachte bleek die sleutel in zijn bezit te hebben. De man zit nog vast voor nader verhoor. De weggenomen auto, een blauwe Audi A4 Avant met het kenteken 95-19-BN is nog altijd niet gevonden. 

Heeft u informatie over de verblijfplaats van de gestolen auto? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Rijswijk via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.