Verdachten mishandeling invalide zwerver aangehouden | Regio15.nl

Verdachten mishandeling invalide zwerver aangehouden

Den Haag - De recherche van Bureau Overbosch hield begin november drie verdachten aan voor de mishandeling van een invalide zwerver.

Drie jonge mannen belaagden op zondag 24 juli een 53-jarige invalide en dakloze Hagenaar door hem te mishandelen, met stenen te bekogelen en een fiets naar hem te gooien.

Daders op TV
De recherche van Bureau Overbosch onderzocht sindsdien deze laffe mishandeling en vroeg zowel in het regionale opsporingsprogramma Team West als in Opsporing Verzocht aandacht voor de zaak. Het Youtube-filmpje dat Politie Haaglanden over de zaak op haar Youtubekanaal plaatste, werd ruim 75.000 keer bekeken. Dit leidde tot begin november niet tot het bekend worden van de identiteit van de daders.

Echter naar aanleiding van de uitzending van Opsporing Verzocht op dinsdag 25 oktober, werd het één verdachte, een 18-jarige Hagenaar, kennelijk te heet onder de voeten. Nadat hij eerst zijn haar had afgeschoren, vermoedelijk in de hoop herkenning te voorkomen, meldde hij zichzelf woensdag 2 november op een politiebureau. Daar werd hij aangehouden en ingesloten voor verhoor. De Hagenaar is op vrijdag 4 november voorgeleid aan een rechter-commissaris.

Vrijdag 4 november kon de recherche ook de  andere verdachten aanhouden, twee Leidschendammers van 17 jaar. Zij zijn maandag 7 november voorgeleid. De 18-jarige verdachte moet zich 31 januari bij de rechter verantwoorden. De twee minderjarige verdachten 'mogen' al begin januari langs komen. De 17-jarige Leidschendammer, die ervan wordt verdacht de fiets te hebben gegooid, is voor 14 dagen gehouden.

Uit de verklaringen van de verdachten is naar voren gekomen dat zij tijdens een avondje stappen veel alcohol hadden gedronken, waarna zij op hun weg naar huis de zwerver mishandelden. Eén van de verdachten verklaarde niet bij de mishandeling betrokken te zijn geweest, echter heeft hij ook niets gedaan om zijn vrienden tot stoppen te manen.

 


Powered by Finanznachrichten