Team Segbroek houdt verdachte aan | Regio15.nl

Team Segbroek houdt verdachte aan

Het woninginbrakenteam Segbroek hield onlangs een 48-jarige Hagenaar aan op verdenking van een woninginbraak op 3 september aan de Thorbecklaan.


De verdachte brak probeerde op die dag omstreeks 17.55 uur in te breken bij een woning aan de Thorbeckelaan. De man werd betrapt en aangesproken door een getuige. Deze alerte buurbewoner maakte een foto van de verdachte en bracht deze naar het politiebureau. De foto's zijn door het woninginbrakenteam breed verspreid, onder meer via het opsporingsprogramma Team West en via YouTube.

Aanhouding
Tijdens de aanhouding van de verdachte bleek de man goederen bij zich te hebben die afkomstig waren uit een woning in de Viandenstraat. De bewoonster wist nog niet dat er in haar woning was ingebroken. De verdachte is voorgeleid en zit in voorlopige hechtenis. Team Segbroek onderzoekt of de verdachte bij meer inbraken betrokken is.

De verdachte is een bekende Haagse veelpleger. In verband met zijn criminele activiteiten kreeg de man eerder al een ISD-maatregel opgelegd. Kennelijk heeft deze weinig invloed gehad op het gedrag van de man.