M-melding leidt naar hennepkwekerij | Regio15.nl

M-melding leidt naar hennepkwekerij

Den Haag - Dankzij een M-Melding hield de politie donderdag 10 november 2011 rond 16:50 uur een 32-jarige Hagenaar aan voor hennepteelt. De politie trof 827 planten en 6154 stekken aan in zijn woning in de Bautersemstraat in Den Haag.


De politie kreeg een melding via Meld Misdaad Anoniem en verrichte in de nacht van woensdag 9 november op donderdag 10 november een onderzoek naar het pand in de Bautersemstraat. Uit onderzoek bleek er een hennepkwekerij aanwezig te zijn in de woning en daarop hield de politie de Hagenaar aan. In de woning werd onder andere illegaal stroom afgetapt. De hennepkwekerij plus apparatuur is verwijderd en vernietigd en er is een onderzoek ingesteld naar de verdachte.

De politie wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. Vaak wordt er illegaal stroom afgetapt, wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vragen wij u contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Wilt u uw melding anoniem doorgeven, bel dan met de meldlijn 'Meld Misdaad Anoniem' via 0800-7000.