Wateroverlast verraadt hennepkwekerij | Regio15.nl

Wateroverlast verraadt hennepkwekerij

Den Haag - Een 26-jarige Haagse belde in de nacht van donderdag 10 op vrijdag 11 november de politie omdat zij in haar woning aan de Hoefkade flinke wateroverlast had van haar bovenburen. De lekkage bleek afkomstig van een hennepkwekerij.

Nadat brandweer- en politiemensen constateerden dat er in de woning van de Haagse flink wat water via het plafond naar beneden kwam, belden zij even na middernacht aan bij de bovenburen. Hier bleek echter niemand thuis.

Via een ladder van de brandweer gingen politiemensen via een openstaand raam de woning binnen. Hier troffen zij hennepplanten aan. Daarop werd de deur van de woning geopend. Binnen troffen de agenten verdeeld over drie kamers een hennepkwekerij aan met in totaal zo’n driehonderd planten.

De politie wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. Vaak wordt er illegaal stroom afgetapt, wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vragen wij u contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Wilt u uw melding anoniem doorgeven, bel dan met de meldlijn 'Meld Misdaad Anoniem' via 0800-7000.