Woninginbreker aangehouden | Regio15.nl

Woninginbreker aangehouden

Pijnacker - Op de Goudenregensingel hielden agenten 15 november een 19-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan op verdenking van een woninginbraak aan de Ligustrumlaan.

Rond 18.30 uur belde een bezorgde buurman de politie omdat hij op het balkon van een woning bij hem in de straat twee mannen zag, die zich verdacht gedroegen en snel de benen namen toen ze hem zagen. De alerte getuige ging nog achter hen aan, maar raakte ze kwijt op de Bremlaan. Met het signalement van de verdachten gingen agenten ondertussen op zoek in de omgeving. Op de Goudenregensingel zagen zij vervolgend één van de mannen lopen; hij werd naar het politiebureau gebracht. In de woning in de Ligustrumlaan bleek te zijn ingebroken. De recherche onderzoekt de zaak.

Politie Haaglanden heeft de aanpak van woninginbraken tot korpsprioriteit verheven en investeert veel in het oplossen van deze zaken.

Ziet u iets verdachts rond woningen? Vertrouwt u het niet? Bel direct 112. Met de politiemeldkamer zijn afspraken gemaakt om direct een surveillance-eenheid te sturen in geval van ontdekking van een woninginbraak of verdenking daarvan.