Vrijheid van korte duur | Regio15.nl

Vrijheid van korte duur

Den Haag - Een 20-jarige Hagenaar kon maandag 18 november maar kort van zijn vrijheid genieten. De man zat vast in een gevangenis van Krimpen aan den IJssel vanwege een straf voor zware mishandeling.

Toen hij maandag vrijkwam, hielden agenten hem meteen weer aan op verdenking van een woninginbraak.

Vingersporen sleutel tot succes
Dinsdag 11 oktober vond in een woning op de Duinroosweg een inbraak plaats. De inbrekers werden door de bewoners overlopen die direct de politie alarmeerden. De verdachten waren al vertrokken voordat de agenten arriveerden. De politie stelde een onderzoek in en uiteindelijk leidde aangetroffen vingersporen naar de identiteit van één van de inbrekers. De man bleek vast te zitten in Krimpen aan den IJssel. Toen hij na het uitzitten van zijn straf in vrijheid werd gesteld, stonden de Scheveningse agenten al op hem te wachten. Het onderzoek naar de andere twee inbrekers is nog gaande.

Politie Haaglanden heeft de aanpak van woninginbraken tot korpsprioriteit verheven en investeert veel in het oplossen van deze zaken.

Ziet u iets verdachts rond woningen? Vertrouwt u het niet? Bel direct 112. Met de politiemeldkamer zijn afspraken gemaakt om direct een surveillance-eenheid te sturen in geval van ontdekking van een woninginbraak of verdenking daarvan.


Powered by Finanznachrichten