Dodelijk ongeval, politie zoekt getuigen | Regio15.nl

Dodelijk ongeval, politie zoekt getuigen

Wateringen - Een 20-jarige Hagenaar verongelukte zondag 20 november kort na middernacht aan de gevolgen van een eenzijdig ongeval op de Stoelmatter te Wateringen. Het slachtoffer zat als bijrijder in een auto, die werd bestuurd door een 19-jarige plaatsgenoot.


De politie kreeg kort na middernacht meerdere telefoontjes van een zeer ernstig ongeval op de Stoelmatter. Toen politieagenten en andere hulpdiensten ter plaatse kwamen, bleek dat een 19-jarige automobilist in een bocht rechtdoor was gereden en met zijn auto tegen een boom tot stilstand was gekomen.

De 20-jarige bijrijder overleed ter plaatse. De hulpdiensten konden de zwaargewonde bestuurder uit de auto bevrijden, waarna de man met spoed naar het ziekenhuis werd gebracht. De 19-jarige ligt in zorgwekkende toestand op de intensive care van het Westeinde Ziekenhuis.

Uit eerste getuigenverhoren blijkt dat de 19-jarige vermoedelijk te hard heeft gereden. De verkeersongevallen dienst van Politie Haaglanden onderzoekt de exacte toedracht van het fatale ongeval. Daarbij wordt ook het betrokken voertuig uitgebreid onderzocht.