Jongen (16) ernstig mishandeld bij straatroof | Regio15.nl

Jongen (16) ernstig mishandeld bij straatroof

Den Haag - Een 16-jarige jongen uit Den Haag is zondag 27 november ernstig mishandeld tijdens een straatroof. Hij liep onder meer een snee in een oogbol op.

Het slachtoffer liep omstreeks half zeven 's avonds over de Boomsluiterskade toen hij van achteren werd beetgepakt. Op het moment dat de 16-jarige zich omdraaide, kreeg hij direct twee vuistslagen in zijn gezicht. Hierop werd hij tegen de grond gewerkt.

Hoewel het slachtoffer niet goed kon zien door wie hij werd aangevallen, begreep hij dat het om twee mannen moest gaan. Ze probeerden de jas- en broekzakken van de jongen te doorzoeken. Toen hij weigerde mee te werken, sleepten de mannen de 16-jarige tussen twee geparkeerde auto's. Daar werd het slachtoffer verder mishandeld.

Uiteindelijk gaf de jongen zich gewonnen en stond hij toe dat de mannen zijn zakken leeghaalden. Hierna gingen de daders er met een zeer geringe buit - van slechts enkele euro's en een MP3-speler - vandoor.

Na de beroving sprak het slachtoffer enkele passanten aan. Zij weigerden echter de jongen te helpen. Hierop ging de jongen naar huis, waarna hij met zijn vader naar het ziekenhuis ging. Daar werden een scheur in zijn rechter oogbol, een kneuzing in zijn kaak en neus én enkele schaafwonden op zijn rug en knie geconstateerd.

Het slachtoffer deed maandag aangifte bij de politie. In verband met het onderzoek is de politie op zoek naar getuigen. Bent u getuige geweest van deze beroving of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Hoefkade via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.


Powered by Steuernachrichten