Politie zoekt getuigen van diefstallen met 'afleidingsmanouvre' | Regio15.nl

Politie zoekt getuigen van diefstallen met 'afleidingsmanouvre'

Den Haag - De politie onderzoekt enkele babbeltriucs in het centrum van Den Haag waarbij mobiele telefoons werden gestolen. De recherche is daarbij op zoek naar getuigen.

Op zaterdag 19 november sloegen de dieven twee keer toe één keer omstreeks 14.00 uur. Hier werd een 31-jarige Rotterdamse slachtoffer van diefstal toen zij in een horecagelegenheid zat aan de Grote Marktstraat.

Een jonge man kwam naast haar tafeltje staan, hij hield had een briefje in zijn hand en wees daarop. Op het briefje stond een afdruk van een rolstoel een een invalideverkeersbord. De dief mompelde iets in gebrekking Nederlands en legde het briefje over haar telefoon. Nadat de man door personeel van het restaurant as wegestuurd, bleek het meisje slachtoffer te zijn geworden van diefstal.

Een soortgelijk incident gebeurde eveneens 19 november omstreeks 15.00 uur. Een 23-jarige Amsterdamse werd slachtoffer van dezelfde babbeltruc in een restaurant aan de Torenstraat.

Afgelopen zaterdag 26 november sloeg het tweetal wederom toe, een 16-jarige Haagse werd slachtoffer van een soortgelijke truc toen zij met vriendinnen zat te lunchen bij een horecagelegenheid aan de Plaats.

Signalementen daders:
Man van ongeveer 25 tot 35 jaar, ongeveer 1.75 - 1.80 m., kort donker haar, vermoedelijk Frans (of Engels) sprekend.

Vrouw van ongeveer 25 tot 30 jaar oud, 1.70 m lang, droeg een zwarte jas met bontkraag. Frans (of Engels) sprekend

Tips?
Bent u getuige geweest van deze diefstal of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Jan Hendrikstraat via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.


Powered by Preisvergleich