Aanrijding op zebrapad | Regio15.nl

Aanrijding op zebrapad

Leidschendam - Een 18-jarige vrouw uit Leidschendam raakte donderdag 8 december om 18.45 uur bij een aanrijding op een voetgangersoversteekplaats op de Johann Sebastiaan Bachlaan gewond.

De vrouw stak via het zebrapad de rijbaan over en werd door een 20-jarige automobilist aangereden. Het slachtoffer kwam ten val en de auto raakte beschadigd. Een ambulance vervoerde de vrouw naar een ziekenhuis. De afdeling Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) van Politie Haaglanden onderzoekt de toedracht van het ongeval.

STOP VOOR ZEBRA'S
In november startte Politie Haaglanden met onder andere Veilig Verkeer Nederland de campagne "STOP VOOR ZEBRA'S". ADO DEN HAAG voetballers Lex Immers en Christian Kum waren bij aftrap van de campagne aanwezig en namen voor alle selectiespelers van ADO een bordje voor in de auto mee met daarop de tekst: "Ik stop voor zebra's". Met dit bordje kunnen bestuurders ander attenderen op het feit dat bij een zebra moet worden gestopt.

CONTROLE
De politie controleert regelmatig bij zebra's in de omgeving van scholen. Het is belangrijk dat kinderen veilig van en naar school kunnen reizen. Om de zebracampagne te ondersteunen werd niet alleen het bordje ontwikkeld, maar werd ook een youtubefilmpje gemaakt. Safaripark Beekse Bergen werkte met echte zebra's mee aan het filmpje.

GELE ZEE
Het is de bedoeling dat 10.000 bestuurders straks met het gele bordje in de auto door de regio rondrijden om hun mede weggebruikers ook bewust te maken dat zij moeten stoppen voor zebra's. Als de politie ziet dat bestuurders niet stoppen voor een voetgangersoversteekplaats deelt zij net als altijd een bekeuring uit. Wilt u ook  gratis een bordje ontvangen? Ga naar www.politie.nl/haaglanden voor meer informatie.

De campagne betreft een regionale actie. Politie Haaglanden constateerde een verhoogd aantal ongevallen in de regio en ging met onder andere Veilig Verkeer Nederland om de tafel. Samen willen we de bestuurders uit de regio wakker schudden. Stop voor zebra's! U komt toch ook veilig thuis?