Veel mis tijdens integrale verkeerscontrole | Regio15.nl

Veel mis tijdens integrale verkeerscontrole

Wassenaar - Onder toeziend oog van Burgemeester J. Hoekema en bureauchef Wilma Marsman organiseerde Bureau Wassenaar vrijdag 9 december in de avonduren op de Zijdeweg een integrale verkeerscontrole.

Door politie Haaglanden werd met ondersteuning van het KLPD, de Rijksbelastingsdienst, de Gemeentelijke belastingdienst, Inspectiedienst Verkeer en Waterstaat, Brandweer (Veiligheidsregio Haaglanden); ANWB, Veilig Verkeer Nederland en de Rijksdienst voor het Wegverkeer 380 voertuigen gecontroleerd.

Resultaten van de controleactie:


  • Er werden door de politiemensen 70 bekeuringen uitgeschreven voor diverse verkeersfeiten.

  • Door het KLPD werden twee processen-verbaal opgemaakt terzake overbelading en twee keer vanwege ondoorzichtige ruiten. 

  • Door de Douane werd in elf gevallen een monster genomen van brandstof in voertuigen. In één geval bleek er sprake te zijn van misbruik van brandstof. 

  • Door medewerkeers van Bureau Verkeer werden 23 scooters en bromfietsen gecontroleerd. Hierbij werd in zeventien gevallen proces-verbaal opgemaakt voor de constuctiesnelheid, gladde banden en voor het rijden zonder rijbewijs. Eén scooter werd inbeslaggenomen. 

  • Door het Regionaal Handhavingsteam Verkeersvoorschriften (RHTV) werd negen keer proces-verbaal pgemaakt terzake van het rijden onder invloed. Hierbij
    werdentwee rijbewijzen ingevorderd. Eén bestuurder werd aangehouden omdat hij een personenauto bestuurde terwijl zijn rijbewijs al eerder was ingevorderd in verband met drankgebruik.

  • Tijdens de controle werd een persoon aangehouden toen in zijn voertuig een pistool werd aangetroffen bestemd voor het verspreiden voor pepperspray. Deze man werd ook nog gezocht vanwege een gewapende overval op een woning in Delft. 

  • Door de Inspectie Verkeer en Waterstaat werden twaalf taxi’s en een vrachtauto gecontroleerd. De bestuurder van de vrachtauto reed zonder vergunning beroepsgoederenvervoer en kreeg een proces-verbaal van 2900 euro. Eén bestuurder kreeg een boete van 600 euro wegens overschrijding wekelijkse
    rust. 

  • Door de afdeling BETEX van politie Haaglanden werden 17 gesignaleerden aangehouden die nog een boete moesten betalen. In totaal werd 1800 euro aan boetes geínd. Daarnaast werd één auto buiten gebruikgesteld vanwege niet betaalde boetes. 

  • De gemeentelijke belastingdienst controleerde 222 voertuigen. Hierbij werd beslag gelegd op drie voertuigen en werden twee voertuigen afgevoerd. (bedrag 6200,--). Door 13 personen werden betalingen gedaan waarbij de gemeentelijke belastingdienst met een totaal bedrag van 11.400 euro inde.

  • De belastingdienst controleerde 48 voertuigen. Hierbij werd beslag gelegd voor een bedrag van 444.000 euro. Er werd ter plaatse een bedrag geind van 27.915 euro.

  • Door de Rijksbelastingdienst werd beslag gelegd op 24 voertuigen en werden dertien voertuigen afgevoerd door een sleepdienst.

De gezamelijke diensten kijken terug op een geslaagde controleavond die in het nieuwe jaar zeker navolging zal vinden.

.