Politie zoekt getuigen straatroof | Regio15.nl

Politie zoekt getuigen straatroof

De recherche van Bureau Hoefkade onderzoekt een gewelddadige straatroof waarbij door één van de twee daders vermoedelijk een schot werd gelost en is daarbij op zoek naar getuigen.


Een 23-jarige Hagenaar was omstreeks 12.50 uur met zijn 51-jarige collega ramen aan het lappen op de Jacob Catsstraat. Hoewel beiden vlak bij elkaar bezig waren, hadden zij geen zicht op elkaar. De 51-jarige man hoorde vervolgens zijn 23-jarige collega om hulp roepen. Toen hij ging kijken, zag hij zijn maat op de grond lag en aan het vechten was met een negroïde man.

Gewapende berover
De man wilde direct hulp bieden, maar de negroïde man trok een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en richtte dat op de 51-jarige man.. Die schrok daar zo van dat hij zich verstopte achter een geparkeerde auto. Hierna hoorde hij een knal. Hierna rende de man met een nog onbekende tweede verdachte weg in de richting van de Albert Cuypstraat.

Signalement verdachten:
Verdachte 1: Negroide man leeftijd 20-30 jaar. Hij was 1.75 mtr lang. Hij droeg een donkere jas met capuchon met daaronder een blauwe jeansbroek.

Verdachte 2: Negroïde man leeftijd 20-30 jaar. Lengte circa 1.70 mtr. Hij droeg een donkere jas met capuchon met daaronder een blauwe jeansbroek. 

Tips? Bel de politie!
Bij de beroving raakte niemand gewond. Bent u getuige geweest van deze beroving of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Hoefkade via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.