Drietal aangehouden voor poging overval | Regio15.nl

Drietal aangehouden voor poging overval

De politie hield dinsdagavond 20 december drie jeugdige Hagenaars en een jongen uit Helmond aan die probeerden de 57-jarige bewoner van een woning aan de Luchtenburglaan te overvallen.


Bij de woning aan de Luchtenburglaan werd om vijf over negen 's avonds aangebeld. Toen de 57-jarige bewoner de hal inliep, zag hij een onbekende jongen voor de deur staan. Omdat hij het niet vertrouwde, deed hij niet gelijk open.

Na een poosje te hebben gewacht, deed de bewoner de voordeur open en sprak de jongen aan. Deze schrok zich een hoedje toen hij de bewoner zag. De jongen rende vervolgens hard weg in de richting van de Laan van Wateringseveld. De bewoners zag twee andere mannen achter een auto vandaam komen. Deze mannen gingen er eveneens vandoor. 

De bewoner besloot achter de mannen aan te rennen en zag ze op de Laan van Wateringseveld in een grijze Opel Omega stappen. De bewoner waarschuwde vervolgens de politie en gaf het merk en kenteken van de auto door.

Wapens
Politieagenten die op deze melding reageerden, zagen de bewuste auto op de Laan van Wateringseveld rijden. Zij lieten de auto stoppen en zagen dat er vier personen inzaten. Ook zagen de agenten in de auto een boksbeugel, en twee messen liggen. Hierop werden de mannen, drie Hagenaars van 16 en 17 jaar en een 17-jarige jongen uit Helmond aangehouden. Twee van hen hadden een bivakmuts bij zich. In de auto troffen de agenten ook nog een bivakmuts en andere inbrekerswerktuigen aan.

Poging overval 
Bij de politie bekenden de verdachten dat zij van plan waren om een overval te plegen. De vier verdachten worden morgen voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Heeft u de grijze Opel Omega gezien?
Vermoedelijk hebben de verdachten eerder deze week in de grijze Opel Omega de omgeving van de woning verkend. De bewoner kon zich namelijk herinneren dat hij de auto eerder in de straat had gezien. De recherche van politiebureau Beresteinlaan wil graag in contact komen met mensen die deze auto en de vier verdachten hebben zien rijden. Verder wil ze graag in contact komen met mensen die de vier verdachten dinsdagavond hard hebben zien rennen op de Luchtenburglaan en de Laan van Wateringseveld. U kunt uw informatie doorgeven aan de recherche van Bureau Beresteinlaan via 0900-8844.