Buurtpreventieteam helpt bij aanhoudingen | Regio15.nl

Buurtpreventieteam helpt bij aanhoudingen

De politie hield dankzij de hulp van het buurtpreventieteam vrijdag 30 december rond 00.45 uur vier Hagenaars, 19, 20 en twee van 26 jaar, aan op verdenking van diefstal van pallets.


Een oplettende bewoner en tevens lid van het buurtpreventieteam belde de politie toen er zich in een voertuig op de Oude Liermolenweg in de De Lier inzittenden zich verdacht gedroegen. Ook reden meerdere voertuigen van en naar dit voertuig. In een van de voertuigen troffen agenten gestolen blauwe pallets aan en hielden de inzittenden aan. Na een kleine zoektocht in de omgeving kwamen zij achter de eigenaar van de pallets. De politie nam de verdachten mee naar het politiebureau en heeft de zaak in onderzoek.

Telefooncirkel
In het buitengebied van De Lier, gemeente Westland is sinds april 2009 buurtpreventie actief in de vorm van Telefooncirkels. Buurtbewoners houden verbinding met elkaar via hun telefoon, sms of e-mail en melden verdachte omstandigheden naar elkaar en naar de politie. Door alert en extra op te letten fungeert het team als oren en ogen voor politie en gemeente. Sinds de oprichting zijn op deze wijze al verschillende incidenten gemeld bij politie, zoals heterdaad woninginbraken waarbij verdachten konden worden aangehouden, verdachte voertuigen of andere meldingen waarbij politie inzet gewenst was.