Twee personen zwaar gewond na aanrijding | Regio15.nl

Twee personen zwaar gewond na aanrijding

Den Haag - Bij een aanrijding vrijdag 30 december omstreeks 17.45 uur op het Goeverneurplein raakten een 51-jarige vrouw en een 64-jarige man uit Den Haag gewond toen zij overstaken bij een zebrapad.


 

De 61-jarige Haagse veroorzaker van het ongeluk reed na de aanrijding door maar kwam korte tijd later tot stilstand tegen een paaltje. De bestuurder blies bij zijn aanhouding 740 ugl, de man is in verzekering gesteld.

Het echtpaar stak over bij een zebrapad toen zij geschept werden. De vrouw ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis, haar echtgenoot heeft een gebroken been. Bureau Verkeer onderzoekt het ongeluk.

De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes is de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA) van kracht. Bij een alcoholpromillage van 0,5 of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.