Primeur Burgernet na beroving voetganger | Regio15.nl

Primeur Burgernet na beroving voetganger

Leidschendam - Kort nadat Burgernet dinsdag 5 januari in Leidschendam-Voorburg officieel van start ging, werd het middel – waarbij de hulp van burgers wordt ingeroepen - al ingezet. Kort na een beroving van een 59-jarige vrouw uit Leidschendam werd het eerste burgernetbericht verstuurd. Mensen werden verzocht uit te kijken naar de verdachte, die na de beroving gevlucht was.

Het slachtoffer liep om 13.55 uur over de Dobbelaan in de richting van het winkelcentrum Leidsenhage toen zij door een nog onbekende man werd belaagd. De dader rukte de schoudertas van de vrouw die daarbij ten val kwam. Hierna rende de man met de tas van de vrouw weg in de richting van de Schout van Ecklaan.

De GGD vervoerde de vrouw met een schouder uit de kom naar het ziekenhuis. Van de dader is het volgende signalement bekend: Man, leeftijd 25-30 jaar, lengte cica 1.80 mtr. De man droeg een grijze muts en een grijs jack. Hij heeft een stevig postuur. 

Bent u getuige geweest van deze beroving of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Leidschendam-Voorburg via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.