Slachtoffer straatroof ziet dader opnieuw toeslaan | Regio15.nl

Slachtoffer straatroof ziet dader opnieuw toeslaan

Den Haag - Een 17-jarige Hagenaar die donderdag 6 januari op straat werd beroofd, zag de dader een dag later opnieuw toeslaan. Dankzij de 17-jarige kon de politie drie verdachten aanhouden.

De 17-jarige werd donderdag omstreeks half vier ’s middags in de Hobbemastraat van zijn telefoon beroofd en deed hiervan aangifte bij de politie. Een dag later bevond het slachtoffer zich rond dezelfde tijd opnieuw in de Hobbemastraat. Hij zag daar vervolgens niet alleen de jongen lopen die hem een dag eerder had beroofd, maar ook hoe deze persoon opnieuw iemand van zijn telefoon beroofde.

De 17-jarige waarschuwde direct de politie en kon vertellen dat de dader samen met twee andere jongens in tram 6 was gestapt. Politieagenten konden het drietal vervolgens op de Dierenselaan in de tram aanhouden. De vermoedelijke dader van de straatroven is een 19-jarige Hagenaar. De twee andere verdachten komen eveneens uit Den Haag en zijn 16 en 17 jaar. De politie of en in welke mate zij bij de straatroven zijn betrokken.

Overigens heeft het slachtoffer van de straatroof van vrijdag 7 januari zich nog niet bij de politie gemeld. Vermoedelijk gaat het om een 15-jarige Poolse jongen. De politie is naar hem op zoek, maar roept de jongen ook nadrukkelijk op om zich te melden en aangifte te doen.