Politie zoekt getuigen brutale diefstal | Regio15.nl

Politie zoekt getuigen brutale diefstal

Den Haag - De recherche van Bureau Laak is op zoek naar getuigen van een brutale diefstal uit een woning aan het Stamkartplein. Een man – die zich voordeed als loodgieter – nam daar maandag 17 januari onder meer twee laptops weg.

Rond 14.30 belde de man aan bij de woning. Tegen de 21-jarige vrouw die aanwezig was, zei hij dat hij de kapotte waterleiding komt repareren. De vrouw ruikt niet direct onraad, omdat ze al eerder problemen met de afvoer heeft gehad. Nadat de man een leiding heeft geinspecteerd, kijkt hij goed rond. Vervolgens loopt hij naar de woonkamer, pakt twee laptops en gaat ervandoor. Hij laat de verbouwereerde vrouw in de wonig achter.

De politie is op zoek naar getuigen van deze diefstal of mensen die de man aan de hand van het signalement herkennen. De oplichter is een blanke man met een opvallend witte huid en blauwe ogen. Hij heeft kort, zwart ‘stekeltjeshaar’ en lichte gezichtsbeharing. Ook droeg de man een bril en had hij een gouden tand in zijn bovengebit. Mensen die de man maandagmiddag in de omgeving van het Stamkartplein hebben gezien of anderzijds informatie hebben die kan helpen bij het opsporen van de dader, worden dringend verzocht contact op te nemen met de recherche van Bureau Laak, via telefoonummer 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan met M, 0800-7000.