Politie zoekt getuigen gewelddadige beroving | Regio15.nl

Politie zoekt getuigen gewelddadige beroving

Den Haag - Een 76-jarige Haagse werd dinsdag 18 januari het slachtoffer van een gewelddadige beroving in een portiek aan de Zorgvlietstraat. De politie zoekt getuigen.

De vrouw had omstreeks vier uur 's middags boodschappen gedaan bij een supermarkt aan de Elandstraat. Vanaf de winkel wandelde zij vervolgens naar haar woning aan de Zorgvlietstraat. Toen zij het afgesloten portiek van haar woning opende en naar binnen ging, liep een man met een fiets aan zijn hand met haar mee.

De man vroeg aan de vrouw of zij geld kon wisselen. De 76-jarige pakte vervolgens geld uit haar portemonnee, dat door de verdachte uit haar handen werd gegrist. Toen de man weg wilde lopen, stak de vrouw haar hand naar hem uit. Hierop gaf de man het slachtoffer een vuistslag in het gezicht en ging hij er alsnog vandoor. Buiten het portiek stapte hij op zijn fiets en reed hij weg in de richting van de Veenkade.

De politie is op zoek naar getuigen van de beroving én naar mensen die mogelijk hebben gezien dat de dader het slachtoffer op weg naar haar woning volgde. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Karnebeek via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.