Straatrover tegen de lamp na bestelen mededader | Regio15.nl

Straatrover tegen de lamp na bestelen mededader

Voorburg - De politie heeft twee Hagenaars aangehouden die worden verdacht van de beroving van een 60-jarige vrouw uit Voorburg. De twee kwamen bij de politie in beeld toen de ene verdachte aangifte van diefstal deed tegen zijn medeverdachte.

Het 60-jarige slachtoffer werd vrijdag 10 december beroofd op de Nicolaas Beetslaan in Voorburg. Dat gebeurde toen zij vanaf de tramhalte aan de Van Alphenstraat op weg naar huis was. De daders wisten de tas van de vrouw te bemachtigen, met daarin onder meer een fotocamera, een mobiele telefoon, sleutels en enkele pasjes.

Reclassering

Onderzoek door de recherche leidde in eerste instantie niet naar de daders, tot zich op 15 januari een 19-jarige Hagenaar bij de politie meldde. Hij deed aangifte van de diefstal van zijn telefoon. De dader zou een 16-jarige vriend van hem zijn. De politie hield de 16-jarige een dag later aan. Bij de 16-jarige werden thuis spullen aangetroffen die bleken te zijn buitgemaakt tijdens de beroving van de 60-jarige vrouw uit Voorburg.

Hiermee geconfronteerd, bekende de 16-jarige zijn betrokkenheid bij de beroving. Vervolgens noemde hij ook de naam van zijn mededader. Het bleek te gaan om de 19-jarige Hagenaar die door de 16-jarige van zijn telefoon was bestolen en daarvan aangifte had gedaan bij de politie.

Woninginbraak

Hierop hield de politie ook deze 19-jarige aan. Hij legde eveneens een bekentenis af over de straatroof. In de woning van de 19-jarige troffen politiemensen de telefoon en de camera aan die tijdens de beroving in Voorburg waren buitgemaakt. Daarmee was de volledige inhoud van de tas terecht. Behalve zijn betrokkenheid bij de straatroof, bekende de 19-jarige ook spontaan een woninginbraak.

De 16-jarige is in afwachting van het verdere onderzoek in vrijheid gesteld, de 19-jarige zit nog vast